Hírek Kárpátalja

Az orosz fogságba esett egy kárpátaljai katona, Valentin – videón a 21 éves katona

Orosz hadifogságba esett egy 21 éves kárpátaljai katona, akiről az oroszok egy videót is feltöltöttek az internetre. A felvételen a láthatóan teljesen halálra rémült férfi tört oroszsággal elmondta, hogy Valentin Gebnek hívják, 2001. május 7-én született, és a Técsői járási Oroszmokra (Ruszka Mokra) lakója – közölte Zakdialoh.com hírportál nyomán a Kárpáti Igaz Szó. Az egyelőre nem derült ki, hogy milyen körülmények között esett hadifogságba és hol tartják fogva a kárpátaljai katonát.

Borítóképen: Valentin Geb (forrás: youtube)

forrás: Blikk

Reméljük, minden ellátást megkap, és mielőbb hazatérhet, mer az nem „csak” az ő személyes életében lesz egy nagy pillanat, hanem valószínűleg a háború végét is jelenti!

Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes korábban a Reutersnek azt mondta, az orosz megszállók közel 1700 ukrán katonát és civilt tartanak fogva, köztük 500 nőt. A tisztviselő szerint az orosz agresszor fogva tartási módszerei megalázóak, Moszkva azonban kijelentette, hogy a nemzetközi jognak megfelelően „minden szükséges dolgot és magasan szintű orvosi ellátást” biztosít az ukrán hadifoglyoknak.

Ajánlott Cikkek