Hírek

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy az Ukrán “Donbass” nemzeti zászlóaljat megsemmisítették

A Honvédelmi Minisztérium képviselője Konasenkov bejelentette, hogy befejeződött a “Donbass” nemzeti zászlóalj legyőzése

Donbass zászlóalj :

Ezt a zászlóaljat az ukrán vezérkar alakítja Tourtchinov ideiglenes elnök által 2014. április 7-től indított „terrorellenes művelet” részeként az oroszbarát felkelők ellen. 2014. május 29-én a zászlóalj parancsnoka elfogadta Arsen Avakov belügyminiszter javaslatát, miszerint a zászlóaljat „Donbass zászlóaljnak” nevezi el, és egyesíti az ukrán nemzeti gárda azonos nevű különleges zászlóaljával. Küldetésük az elhárítási, hírszerzési és támadási műveletek megvalósítása az oroszbarát ukrán felkelők ellen Donbass-ban és az Oroszországgal való határ lezárása. Az emberei a jelek szerint 460-at tesznek ki. 2014 júniusától a zászlóalj egy Kijev melletti laktanyában is edz.

Donbass zászlóalj jelvény

Az orosz fegyveres erők egységei befejezik a „Donbass” nacionalista zászlóalj maradékainak felszámolását. Erről az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője , Igor Konasenkov vezérőrnagy számolt be az újságíróknak .

Hozzátette, a nap folyamán az orosz hadsereg 12 kilométert haladt előre, elérte a Nikolszkoje vonalat, és három oldalról gyűrűbe fogta Szladkoe települését. „Akár 60 fegyveres, két harckocsi, három gyalogsági harcjármű, hat tábori tüzérség és nacionalista aknavető semmisült meg” – szögezte le Konasenkov.

Elmondása szerint jelenleg az orosz fegyveres erők egységei az ukrán csapatok 54. különálló gépesített dandárának egységeivel harcolnak Szladkoe, Novoukrainka és Sahterskoe településekért.

Március 19-én, szombaton a védelmi minisztérium arról számolt be , hogy az orosz katonaság át tudott kellni a Kashlagach folyón és áttörte az Aidar ukrán nemzeti zászlóalj védelmét. Ennek eredményeként az Orosz Föderáció fegyveres erőinek egységei öt kilométert haladtak előre ebbe az irányba, és elérték a Shakhterskoye-Novoukrainka vonalat.

Ajánlott Cikkek