Hírek

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium közölte az ukrajnai háború orosz vonatkozású híreit – Május 10.

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy a tájékoztatón közölte a legfrissebb híreket Oroszország ukrajnai különleges hadműveletéről.

A bejelentett adatok szerint az elmúlt éjszaka az orosz légierő gépei 16 olyan területet értek el, ahol az ukrán hadsereg munkaerő- és katonai felszerelése koncentrálódott – írja a RIA Novosztyi.

A rakétacsapatok és tüzérségi egységek 33 parancsnoki állomást, 407 munkaerő- és katonai felszerelés-koncentrációs területet, valamint öt lőszer- és üzemanyagraktárt csaptak le a Nikolaev régió Nikolaev és Mirny körzeteiben” – mondta.

A támadások következtében 380 nacionalistát semmisítettek meg, és 53 egység katonai felszerelést tettek működésképtelenné.

Emellett az orosz légvédelmi rendszerek három ukrán drónt semmisítettek meg a Donyecki Népköztársaság (DPR) Moszpino és Junokommunarszk településeinek, valamint Odessza városának területein.

Egy ukrán Tochka-U rakétát és egy Smerch többszörös rakétavetőt fogtak el a DPR harcizski települése felett. A Smerch többszörös kilövésű rakétarendszer további két rakétáját lőtték le a harkovi régióban található Malaya Kamyshevakhi és Izyum térségében.

Ezenkívül május 9-én este a Harkiv régióban található Novaja Dmitrovka falu közelében lezajlott légicsata során lelőtték az ukrán légierő Szu-25-ös repülőgépét.

Oroszország ukrajnai különleges hadműveletének kezdete óta 163 repülőgép, 124 helikopter, 793 drón, 300 légvédelmi rendszer, 2979 harckocsi és egyéb páncélozott harcjármű, 351 MLRS, 1440 tábori tüzérségi darab és aknavető, valamint 278 különleges katonai egység megsemmisültek.autótechnika.

Emlékezzünk vissza, hogy 2022. február 24-én Vlagyimir Putyin orosz elnök, válaszul a donbászi köztársaságok vezetőinek segítségkérésére, különleges katonai műveletet hirdetett Ukrajnában. Az államfő hangsúlyozta, hogy Moszkva tervei között nem szerepel ukrán területek megszállása, a cél Ukrajna demilitarizálása és denacifikálása.

Veszteséglista nem szerepelt a jelentésben

forrás Orosz Honvédelmi minisztérium

Ajánlott Cikkek