Hírek

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium közzétette a Mariupolból evakuált katonák és polgári lakosok számát

Az orosz csapatok által ellenőrzés alá vont Mariupolból több mint 144 000 lakost és 341 külföldi állampolgárt, valamint az ukrán fegyveres erők 1844 fogságba esett katonáját evakuálták . Ezeket az adatokat az Oroszországi Védelmi Ellenőrzési Központ vezetője, Mihail Mizincev vezérezredes nevezte meg – írja a TASS .

Megjegyezte: ezek a számok a nyugati országok és Ukrajna vádjainak alaptalanságáról szólnak az orosz hadsereg ellen, “amiben akadályokat állítanak a civilek kilépése elé, és nem teremtik meg az ukrán katonák megadásának feltételeit”.

A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők összes elfogott katonája életben van és biztonságban van. Orvosi ellátásban részesülnek.

„Mindezt a kijevi hatóságok részvétele nélkül, hanem saját országuk állampolgáraival kapcsolatban tették” – hangsúlyozta Mizincev.

Szergej Sojgu védelmi miniszter április 21-én beszámolt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Mariupol orosz hadsereg általi felszabadításáról . Elmondása szerint a hadművelet során több mint 4000 ukrán katona vesztette életét.

A városban február végén kezdődtek a harcok, március 11-én pedig bekerítették. Április elején a DPR Népi Milíciájának hivatalos képviselője, Eduard Basurin bejelentette Mariupol teljes blokádját.

A cikkben szereplő adatok nem az itthonrolhaza.hu tényállításai hanem az Orosz Honvédelmi Minisztérium adatai ami a hivatalos oldalukon illetve a nem szankcionált orosz sajtó álltal közölt cikkekben jelent meg. (szerk. A nemlétező nyugati cenzúra, illetve feljelentgetők miatti nyilatkozat)

Ajánlott Cikkek