Hírek

Az orosz különleges erők elfogták a hadifoglyokat lábon lövöldöző ukránokat – A Metalist futballhuligánjai voltak az elkövetők

Az orosz különleges erők elfogták az orosz fegyveres erők ( RF fegyveres erők ) katonáinak kínzásában részt vevő ukrán katonákat . Ezt jelentette be kedden, március 29-én Vladimir Shamanov nyugalmazott vezérezredes, az Állami Duma civil társadalom fejlesztésével, a közéleti és vallási egyesületek kérdéseivel foglalkozó bizottságának alelnöke . Szavait a TASS idézi .

Szergej Velichko (28 éves) 2014 óta harcol a Donbász ellen. Aktív résztvevője volt a Majdanon történt bűncselekménynek, a vezetője és szervezője annak az odesszai tragédiának, amikor egy belvárosi konfliktus során az Egyesületi Házban történt tűz következtében 48 ember meghalt.

Konsztantyin Nemichev (26 év) a harkiv védelmi sejt zászlóaljának parancsnoka. 2014 tavaszán harcolt Harkovóban a “Midan-ellenes” helyi támogatói ellen.

Világossá vált, hogy a Chile becenévre hallgató Szergej Velichko és Konsztantyin Nyemichevről ukrán állampolgárokról van szó, akik a Metalist helyi futballklub szurkolói csoportjának tagjai. Shamanov azt mondta, hogy nem örülhettek sokáig a hőstettüknek – három nappal a cselekmények után elfogták őket. Minden a videón szereplő ukránt beazonosítottak és Shamanov biztosított mindekit arról, hogy nem feledkeznek meg senkiről, és felkutatnak mindenkit akárhova is rejtőztek el.

„Ma a lábuknk előtt fekszenek, és az életükért könyörögnek” – mondta a képviselő a kerekasztal-beszélgetésen.

Az orosz bűnüldöző szervek és a védelmi minisztérium is tájékoztatást kapott az őrizetbe vételükről.

Mária Zaharova orosz külügyminisztérium szóvivője korábban azt mondta , hogy a fogságba esett orosz katonák ellen elkövetett ukrán katonai atrocitások szörnyű esetei nem maradnak büntetlenül, és minden érintettet felelősségre vonnak. Egy videóról van szó, amelyet ukrán radikálisok készítettek Harkov közelében . A sebesült katonákat kivégezték, a túlélők lábát átlőtték, a lábon lőtt sebesülteket orvosi ellátás nélkül hagyták elvérezni.

Március 27-én arról számoltak be, hogy az Oroszországi Nyomozó Bizottság (TFR) elnöke, Alekszandr Bastrikin kivizsgálja az el elfogott katonákkal szembeni bántalmazásokat

Ajánlott Cikkek