Hírek

Az orosz különleges erők likvidálták „jobb szektor” parancsnokhelyettesét

A Honvédelmi Minisztérium bejelentette a “jobb szektor” egyik vezetőjének, Taras Bobanichnak likvidálását

Az orosz fegyveres erőknek Izyum város közelében sikerült likvidálniuk a ” Jobb Szektor ” ( az Orosz Föderációban betiltott szélsőséges szervezet ) parancsnokhelyettesét, Tarasz Bobanicsot. Erről április 11-én, hétfőn számolt be újságíróknak az orosz védelmi minisztérium .

„Az orosz különleges erők felderítő és kutatási műveletei során Izyum városától öt kilométerre délre likvidálta az úgynevezett ukrán önkéntes alakulat Jobb Szektor egyik rettegett vezetőjét” – áll a jelentésben.

A védelmi minisztérium közölte, hogy Bobanics 2014 óta részt vett a kijevi rezsim büntető hadműveletében a Donbászban, személyesen adott parancsot Donyeck és Luganszk ágyúzására . 2019-től a Jobb Szektor tartalékos egységek tevékenységéért felelős parancsnok-helyettese.

Megjegyzendő, hogy Bobanich az “ukrán faj felsőbbrendűsége” elméletének egyik ideológusa. Személyesen foglalkozott az orosz ajkúak támadásaival és meggyilkolásával Ukrajna területén.

Korábban a védelmi minisztérium olyan felvételeket tett közzé , amelyek azt a pillanatot mutatják be, amikor az Ukrán Fegyveres Erők (APU) páncélozott szállítója egy pilóta nélküli légi jármű megsemmisült.

Ajánlott Cikkek