Hírek

Az orosz külügyminisztérium azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy megzavarta az orosz delegáció részvételét az ENSZ-ülésen

A külügyminisztérium azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy megzavarta az orosz delegáció részvételét az ENSZ Tájékoztatási Bizottságának ülésén.

Az Egyesült Államok megzavarta az orosz delegáció részvételét az ENSZ Tájékoztatási Bizottságának ülésén. Ezt Dmitrij Poljanszkij szervezet állandó oroszországi képviselőjének első helyettese jelentette ki – írja a RIA Novosztyi .

A diplomata azzal vádolta Washingtont, hogy késleltette az orosz delegáció szükséges belépési okmányainak kiadását. „Delegációnk vezetője, az orosz külügyminisztérium információs és sajtóosztályának igazgatója, Maria Zakharova csak tegnap délután kapott vízumot. A maradék két szakértőnek még egyáltalán nincs vízuma” – mondta, hangsúlyozva, hogy a vízumkérelmeket előre benyújtották.

Poljanszkij elfogadhatatlannak nevezte ezt a gyakorlatot, és sürgette az ENSZ-titkárságot, hogy ezt a jövőben ne engedje meg.

Korábban Poljanszkij azt mondta , hogy az ENSZ nem semleges az Ukrajna körüli helyzetben. Megjegyezte, hogy a szervezetnek “bizonyos szimpátiája” van, és kijelentette, hogy a szervezetben többen vannak “nyugati útlevéllel, sőt angolszász útlevéllel”.

Ajánlott Cikkek