Hírek

Az orosz külügyminisztérium több száz amerikai biológiai laboratóriumot jelentett be szerte a világon – Vajon mi az igazság?

Rjabkov külügyminiszter-helyettes közölte, hogy Oroszország hamarosan új adatokat fog bemutatni az amerikai biológiai laboratóriumokról

borítókép illusztráció lifecentrum.hu/

Az orosz külügyminisztérium több száz amerikai biológiai laboratóriumot jelentett be szerte a világon. Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes közölte, hogy Oroszország hamarosan új adatokat fog bemutatni az amerikai biológiai laboratóriumokról . A TASS ír erről .

A külügyminiszter-helyettes szerint az Ukrajnában feltártak kis részét teszik ki az ilyen laboratóriumok teljes számának. Rjabkov szerint összesen több mint háromszáz ilyen van az Egyesült Államokban a világon. „Vannak dokumentumok. Újakat is beszereztünk” – tette hozzá.

Korábban Victoria Nuland , az Egyesült Államok politikai ügyekért felelős külügyminiszter-helyettese megerősítette , hogy Ukrajnában vannak biológiai kutatási létesítmények. Emellett hozzátette, hogy az Egyesült Államok a maga részéről azon dolgozik, hogy megakadályozza, hogy az orosz erők ellenőrzése alá kerüljenek.

Március 6-án az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy közölte , hogy egy ukrajnai különleges hadművelet során feltárták hogy Kijev megpróbált minden nyomot eltüntetni. A Védelmi Minisztérium szerint az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma részt vett a program finanszírozásában.

Igor Kirillov , az orosz védelmi minisztérium fegyveres erőinek sugár-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak vezetője szerint Ukrajna területén összesen 30 laboratórium teljesített amerikai megrendeléseket.

Ajánlott Cikkek