Hírek

Az orosz külügynek elege van a vádaskodásokból, a képzelt “orosz hackerekkel” való fenyegetések politikai célokra történő felhasználásából

Az orosz külügyminisztérium számos országot vádolt meg azzal, hogy a feltételezett “orosz hackerek” fenyegetését politikai célokra használják fel.

Vlagyimir Sin, az orosz külügyminisztérium nemzetközi információbiztonsági osztályának helyettes vezetője elmondta, hogy egyes államok politikai célokra használják fel az “orosz hackerek fenyegetését”. Ezt az ENSZ nyílt végű munkacsoportja (WGOS) ülésén jelentette be. A diplomata szavait a RIA Novosztyi idézi .

Shin számos országot vádolt azzal, hogy az állítólagos orosz hackerek fenyegetését politikai célok elérésére használják fel. Szerinte Oroszországot aggasztja, hogy egyes államok azt a taktikát választották, hogy nyilvánosan és indokolatlanul felelősséget tulajdonítanak a kiberincidensekért. Megjegyezte, hogy az ilyen országok maguk ritkán használnak csatornákat ilyen interakcióhoz.

„Arra a következtetésre jutottunk, hogy azok az országok, amelyek Oroszországot minden halálos bűnnel vádolják, ugyanakkor nem akarnak hivatalos csatornákon keresztül dolgozni, nem igazán érdekeltek a valódi interakciókban, hanem csak politikai célokra használják fel az orosz hackerek képzeletbeli fenyegetését” – mondta az orosz külügyminisztérium képviselője.

A diplomata hozzátette: a kétnapos találkozó eredményeként egyes küldöttek megpróbálták “egy adott államhoz a magatartási szabályokat és a nemzetközi jog normáit megsértő képzetet hozzárendelni, bizonyíték nélkül”.

„Szerintünk komoly vita folyik arról, hogy egy államnak milyen bizonyítékokat kell bemutatnia egy másik állam jogellenes tevékenységével kapcsolatban, milyen követelményeket kell támasztani ezek bizonyítására. Ezekre a kérdésekre konkrét, nemzetközileg elfogadott válaszok kidolgozása hozzájárulna az esetleges államközi ellentétek és konfliktusok békés diplomáciai eszközökkel történő rendezéséhez” – zárta szavait Shin.

Ajánlott Cikkek