Hírek

Az orosz légierő Szíriában megsemmisítette az Egyesült Államok egyik kiképzőtáborát és az ott tartózkodó fegyvereseket

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette az Egyesült Államok által kiképzett fegyveresek egy csoportjának megsemmisítését Szíriában

Az Orosz Aerospace Forces (VKS) Szíriában megsemmisítette az amerikai különleges műveleti erők oktatói által kiképzett csoport fegyvereseit. Erről az orosz védelmi minisztérium hivatalos Telegram csatornája számolt be .

A minisztérium közölte, hogy augusztus 4-én a légi járőrözés során az orosz légiközlekedési erők legénysége megsemmisítette a Liwa Shuhada El-Karyatein terrorcsoport fegyvereseinek egy csoportját, amely a Belaja sivatag menedékeiben rejtőzött. Ez a csoport az Al-Tanf zónában található, és az amerikai hadsereg különleges műveleti erői oktatói látják el és képezik ki őket – közölte a védelmi minisztérium.

Megjegyezték, hogy a fegyveresek szabotázscselekményeket követtek el a polgári lakosság és a polgári infrastruktúra ellen Szíriában.

Korábban a Szíriai Arab Köztársaságban működő orosz haderőcsoport képviselője elmondta , hogy az orosz légvédelmi rendszerek két terrorista drónt semmisítettek meg a szíriai Khmeimim légitámaszpont környékén. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár sem keletkezett.

Július 19-én Oroszország, Irán és Törökország elnökeinek találkozójára került sor Teheránban , a csúcstalálkozó Asztana formátumban zajlott. A találkozót követően közös nyilatkozatban megállapították , hogy a szíriai válságot csak diplomáciával és maguk a szírek az ENSZ közreműködésével tudják megoldani , katonai eszközökkel nem.

Ajánlott Cikkek