Hírek

Az orosz légvédelem visszaverte az ukrán csapatok Herszon elleni támadását

Április 27-én, szerdán este az ukrán fegyveres erők ballisztikus rakétákkal és rakétákkal hajtott végre hatalmas rakétatámadást Herszon város lakónegyedei ellen, a támadást visszaverték. Ezt április 28-án, az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov tájékoztatóján jelentette be.

Borítóképen: Korabelnyi körzet, Herson, Hersonska oblast, Ukrajna – 2010 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: 7777777kz, licenc: CC BY 3.0) A kép illusztráció

„A nacionalisták válogatás nélküli rakétatámadásának célpontjai az Ushakov sugárút környékének lakónegyedei voltak, ahol óvodák, iskolák és számos szociális intézmény is található” – mondta Konasenkov.

Mint Konasenkov hozzátette, az orosz légvédelmi egységek visszaverték az ukrán csapatok rakétatámadását a város lakónegyedei ellen. Összesen 12 rakétát és két Tochka-U rakétát lőttek le a város feletti égbolton.

„Az egyik lelőtt ukrán Tocska-U rakéta töredékei a Sevcsenko parkban estek le” – mondta a védelmi minisztérium szóvivője.

Emlékeztetett arra, hogy a kijevi nacionalista rezsim válogatás nélküli rakétacsapásai Izjum és Herson lakónegyedei ellen háborús bűntettek és a nemzetközi humanitárius jog kirívó megsértését jelentik.

Eltekintve a vádaktól – mert azok oda-vissza rendre megjelennek, de miután hitelességüket nem állapította meg független fél -, azt tudjuk mondani, hogy az ukrán támadás figyelmeztetés kell, hogy legyen, hiszen azt mutatja, hogy az ukránok még mindig rendelkeznek nem nyugati eredetű (!!!) komoly csapásmérő fegyverekkel!

Egyben az is kiderült, hogy az orosz légvédelem elég rugalmas, és jól követi le a frontvonalak mozgását. Hogy melyik a fontosabb? Nos, ez még a jövő kérdése.

Ajánlott Cikkek