Hírek

Az orosz média cáfolja a határokon kialakult dugókról szóló híreket – videó

Az az információ, hogy az oroszországi részleges mozgósítás bejelentése után forgalmi dugók alakultak ki a grúz határon, megbízhatatlannak bizonyul – írja az Izvesztyija.

Borítóképen: Egy orosz-grúz határállomás – 2016 (forrás: Flickr, szerző: shankar s., licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

Szeptember 22-én, csütörtökön az Izvesztyija tudósítói megérkeztek a határra, és beszélgettek az ott élőkkel. A felvételeket elnézve kiderül, hogy a határon békés a helyzet, a határállomás rendesen működik, nincsenek torlódások – írják.

„Nem először megyünk pihenni Georgiába. Szeretném látni az óvárost, meglátogatni a forrásokat, ellátogatni Batumiba” – mondta az orosz nő, Natalija. Rajta kívül néhány turista azt mondta, hogy üzleti ügyekben lépnek be Grúzia területére.

„Mi magunk is a dicsőséges hősvárosból, Mariupolból származunk. Üzleti ügyben megyünk Tbiliszibe” – mondta Valerij.

„Normális, nincs sorban állás, minden rendben van. Csodálatos időjárás. Megyek dolgozni” – mondta egy másik beszélgetőtárs.

Az oroszországi részleges mozgósítás bejelentésének hátterében megbízhatatlan jelentések kezdtek keringeni erről a témáról, így az Állami Duma csütörtökön korábban bejelentette, hogy pusztító üzeneteket tölt be a részleges mozgósítással kapcsolatban. Figyelmeztettek, hogy lesznek még hamisítványok, de kemény válasz lesz rájuk – írja a lap.

„Száz pusztító médiaprojekt, amelyeket – mint korábban mondtuk – az USA -ból, Nagy-Britanniából, Németországból, Svédországból és Ukrajnából koordinálnak, ma már a NATO propaganda egyetlen szócsöve a különleges katonai művelet hiteltelenítésére. A lengyel és a cseh koordinációs központ is aktívan részt vett ebben a munkában” – idézte a parlamenti képviselőt a bizottság Telegram csatornáján.

Ajánlott Cikkek