Hírek

Az orosz nagykövet elkésett az ENSZ Biztonsági Tanácsában elmondott beszédéről, mert késett az amerikai vízum kiadása

Grigorij Mashkov, az orosz külügyminisztérium orosz nagykövete elkésett az ENSZ Biztonsági Tanácsának bizottságában elmondott beszédéről az Egyesült Államok késedelmes vízumkiadása miatt. A RIA Novosztyi a diplomata szavaira hivatkozva számol be róla .

„Sajnálom, hogy tegnap nem tudtam felszólalni, mert a vízumot bizonyos késéssel adták ki, és valójában személyes döntésem volt a kérdés, hogy egyáltalán nem megyek el” – mondta.

Mashkov azt követelte, hogy ne korlátozza beszédét öt percre, miközben “tízezer kilométert repült az Egyesült Államokba, hogy ne szóljon két szót”. Ennek ellenére a diplomata köszönetét fejezte ki amerikai kollégáinak a vízum kiadásáért és a bizottsági ülésen való felszólalási lehetőségért.

Korábban António Guterres ENSZ- főtitkár szóvivője , Stéphane Dujarric bírálta az Egyesült Államokat, amiért nem adnak ki vízumot orosz diplomatáknak, és felhívta a figyelmet annak fontosságára, hogy minden olyan diplomatát beengedjenek az Egyesült Államokba, akiknek munkájukhoz be kell jutniuk a szervezet központjába. A főtitkár képviselője rámutatott, hogy ez a kérdés többször is felmerült a házigazdaként eljáró amerikai hatóságokkal folytatott beszélgetések során.

Ajánlott Cikkek