Hírek

Az orosz nagykövet “további vérontásról” beszélt a Kijevnek szállított fegyverek miatt

Antonov orosz nagykövet azt mondta, hogy a Nyugat által Kijevnek szállított fegyverek vérontást váltanak ki

Anatolij Antonov , Oroszország egyesült államokba delegált nagykövete azt mondta, hogy a Nyugat Kijevnek történő fegyverszállítása további vérontást vált ki. Szavait a Newsweek idézi .

“A nyugati államok közvetlenül érintettek az aktuális eseményekben, mivel továbbra is fegyverekkel és lőszerrel látják el Ukrajnát, és ezzel további vérontást váltanak ki” – mondta Antonov.

Megjegyezte, Oroszország arra figyelmeztet, hogy az ilyen akciók veszélyesek és provokatívak, mert Moszkva ellen irányulnak . Antonov hozzátette, hogy „a közvetlen katonai konfrontáció útjára terelhetik az Egyesült Államokat és az Orosz Föderációt”.

A nagykövet szerint az orosz fegyveres erők számára legitim katonai célpont a nyugatról érkező fegyverek és katonai felszerelések bármilyen szállítása, amelyet szállítókonvojok hajtanak végre Ukrajna területén.

Korábban Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentette , hogy az ország 130 millió dollár értékben új fegyvert küld Ukrajnának. biztosítsa Kijevnek Starstreak légvédelmi rakétákat. Elmondása szerint a Starstreaks a hangsebesség háromszorosával halad. Emellett London 800 páncéltörő rakétát és az égen lebegni képes precíziós irányítású lőszert küld Ukrajnának parancsra várva.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én különleges hadműveletet jelentett be a Donbászban. Így szerinte Oroszország válaszolt a Donyecki és Luganszki Népköztársaság (DNR és LNR) vezetőinek katonai segítségkérésére. Dmitrij Peszkov , a Kreml szóvivője elmondta, hogy Putyin maga határozza meg a művelet időpontját.

Ajánlott Cikkek