Hírek

Az orosz nagykövetet Lavrov szavai után beidézték az izraeli külügyminisztériumba

Viktorov izraeli orosz nagykövetet beidézték az ország külügyminisztériumába Lavrov zsidókkal kapcsolatos kijelentései után

Anatolij Viktorov izraeli orosz nagykövetet Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szavai után beidézték az izraeli külügyminisztériumba pontosításra – írja a TASS a minisztérium sajtószolgálatára hivatkozva.

Az izraeli külügyminisztérium közleménye szerint a főigazgató-helyettes magyarázó beszélgetést folytat Viktorovval “Szergej Lavrov felháborító és megbocsáthatatlan kijelentései miatt”. Izraelben szörnyű történelmi tévedésnek is nevezték őket. „A zsidók nem ölték meg magukat a holokauszt idején. A zsidók elleni rasszizmus legalacsonyabb szintje, ha magukat a zsidókat vádolják antiszemitizmussal” – tette hozzá közleményében az izraeli külügyminisztérium.

Korábban Lavrov a Mediaset olasz televíziós társaságnak adott interjújában felvetette, hogy Adolf Hitlernek zsidó gyökerei lehetnek. Zelenszkij már korábban reagált a vádakra miszerint Ukrajnában nácik vannak a fegyveres erőknél. Szerinte már azért sem igaz ez mert ő maga is izraelita.

Szergej Lavrov a Mediaset olasz televíziós társaságnak adott interjújában az ukrajnai különleges hadművelet befejezésének lehetséges határidejéről is beszélt . Az osztályvezető szerint az orosz katonaság “nem fogja “mesterségesen hozzáigazítani akcióit egy időponthoz”. Különösen május 9-ről beszélünk.

Ajánlott Cikkek