Hírek

Az orosz PAK DA képes atombombák szállítására – átment a teszteken

Az orosz Advanced Long-Range Aviation Complex (PAK DA) ideális helyettesítője lesz a Tu-22M és Tu-160 bombázóknak. Ezt az értékelést a Popular Mechanics amerikai magazin készítette .

A kiadvány megjegyzi, hogy a „Product 80” néven megalkotott ígéretes szubszonikus repülőgép a „repülő szárnyú” aerodinamikai konfiguráció szerint készül, és 9,3 ezer mérföld (15 ezer kilométer) távolság megtételére képes tankolás nélkül, ami kb. elég ahhoz, hogy atombombákat repítsenek  amerikai célokra .

A kiadvány azt állítja, hogy a háború Ukrajnában késleltetheti a PAK DA létrehozását, de Moszkvának  lehet, hogy nincs más választása, mint tovább dolgozni a bombázóprojekten”.

Októberben az orosz sajtó arról számolt be hogy katonai-ipari komplexum forrására hivatkozva , hogy az RF Product hajtómű prototípusai, amelyeket a PAK DA néven ismert orosz stratégiai rakétahordozónak meg kellene kapnia, átmentek a teszteken.

Októberben Szergej Pozdnyakov , a Kutatási és Termelő Vállalat (Atomerőmű) Zvezda vezérigazgatója bejelentette, hogy Oroszországban megkezdődtek a PAK DA katapult ülésének tesztelése.

Ajánlott Cikkek