Hírek

Az orosz utász akciókamerája filmre vette a fegyveresek által Azovsztalnál hagyott csapdákat

Az Izvesztyija felvételeket szerzett egy, a felszabadított mariupoli Azovsztal üzem területén dolgozó utász sisakjára szerelt akciókameráról.

Borítóképen: Kilátás az Azovsztalra a hídról – 2010 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: vadim.tk, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

A kamera felvételein látszik, hogy a kazamata, ahol a nacionalistákat blokkolták, szó szerint tele van rögtönzött robbanószerkezetekkel, valamint lövedékekkel és golyókkal.

Az egyik bunkerben egy brit NLAW páncéltörő irányított rakéta csövét találták. A fegyveresek megtömték TNT-vel. Egy másik szobában az utászok fecskendőket találtak, amelyek nyomásra felrobbannak. Ismeretlen fehér anyaggal voltak teletömve.

Korábban Valentyin Trusnyin, az Izvesztyija tévécsatorna haditudósítója megmutatta, hogyan néz ki az üzem „földalatti városának” bejárata, amelyben az Azov-csoport fegyveresei egy hónapig bujkáltak. Az újságíró azt mondta, hogy ott égés szaga volt, mert a gyár elhagyása előtt a katonaság felrobbantotta a fegyvereket. Trusnin azt is bemutatta, hogyan rendezték be az ukrán nacionalisták életét.

Ajánlott Cikkek