Hírek

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette az Odessza melletti fegyverraktár megsemmisítését

A Honvédelmi Minisztérium bejelentette hogy lelőtt egyt ukrán Szu-27-es vadászgépet és a repülőtér is megsemmisült

Április 8-án délután az orosz erők nagy pontosságú rakétákkal semmisítettek meg egy nagy rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt az odesszai Nemirovszkoje falu közelében. Erről az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos képviselője , Igor Konashenkov vezérőrnagy számolt be az újságíróknak .

Az Ukrán Fegyveres Erők repülési berendezései is megsemmisültek a kirovográdi kanatovoi katonai repülőtéren, a légvédelmi erők (Légvédelem) Novomihajlovka község közelében pedig lelőttek egy ukrán Szu-27-es vadászgépet – tette hozzá a minisztérium.

Konasenkov szerint mindössze egy nap alatt 54 ukrán katonai létesítményt találtak el az Orosz Légierő Erők légiközlekedése. Köztük van egy parancsnoki állomás, két üzemanyagraktár, egy terepi lőszerraktár, két többszörös rakétavető, valamint az ukrán fegyveres erők 45 támaszpontja és katonai felszereléseinek koncentrációs területe.

Április 8-án reggel a védelmi minisztérium arról számolt be , hogy a Donyeck régióban három vasútállomáson nagy pontosságú rakéták semmisítették meg a Donbászba érkezett ukrán csapatok tartalékainak fegyvereit és katonai felszereléseit.

Ajánlott Cikkek