Hírek

Az Orosz védelmi minisztérium bejelentette az Ukrán Fegyveres Erők legnagyobb üzemanyagbázisának Caliber cirkálórakéta általi megsemmisítését

A védelmi minisztérium bejelentette az Ukrán Fegyveres Erők Kijev melletti legnagyobb üzemanyagbázisának Caliber cirkálórakéta általi megsemmisítését.

Az orosz hadsereg megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők (APU) legnagyobb megmaradt üzemanyagbázisát a Kijev melletti Kalinovka faluban . Március 25-én, pénteken az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy közölte újságírókkal .

Elmondása szerint az objektum elleni támadást március 24-én este a Kalibr nagy pontosságú tengeri bázisú cirkálórakétákkal hajtották végre. Ismeretes, hogy korábban a meghatározott bázisról szállították az üzemanyagot az ukrán fegyveres erők egységei számára, amelyek az ország középső részében vesznek részt ellenségeskedésben.

Korábban, március 25-én az orosz katonai osztály bejelentette a külföldi zsoldosok ukrajnai bázisának felszámolását az Iskander hadműveleti-taktikai rakétarendszer (OTRK) segítségével. Tisztázták, hogy a támadás következtében az idegen katonák zsoldosok kiképzőbázisnak is helyet adó komlexum szinte teljesen megsemmisült.

Február 24-én megkezdődött Oroszország különleges hadművelete (háború) Ukrajna denacizálására és demilitarizálására – jelentette be videóüzenetében Vlagyimir Putyin elnök. Dmitrij Peszkov , a Kreml szóvivője szerint Oroszország nem törekszik Ukrajna részekre osztására, hanem garantálni akarja biztonságát.

Ajánlott Cikkek