Hírek

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette Mariupol tengeri kikötőjének felszabadítását

Mariupol kereskedelmi tengeri kikötőjét teljesen felszabadították az “Azov” náci formáció harcosainak uralma alól. Erről az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője , Igor Konasenkov vezérőrnagy számolt be az újságíróknak .

Az orosz fegyveres erők és a Donyecki Népköztársaság (DPR) harcosainak sikerült kiszabadítaniuk az összes túszt, akiket a kikötőben lévő hajókon tartottak fogva.

Konasenkov hangsúlyozta, hogy a Mariupolban maradó ukrán hadsereg a maradék zsoldlos és az Azov harcosok teljesen körbe vannak véve , és nincs lehetőségük elmenekülni a városból.

Április 13-án, szerdán a minisztérium közölte, hogy több mint 1000 ukrán tengerészgyalogos megadta magát Mariupolban . Köztük 162 tiszt, valamint 47 női harcos.

A védelmi minisztérium provokációként értékeli az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) orosz városok elleni támadásait amelyek a polgári lakosságot érik. “Ha az ilyen esetek folytatódnak, akkor az Orosz Föderáció fegyveres erői csapást mérnek a döntéshozó központokra, köztük Kijevben is, amelytől az orosz hadsereg eddig kategórikusan tartózkodott. Hozzátette nem az ukrán hazafiak hősiessége hanem az orosz haderő kímélete miatt beszélhetünk még ukrán haderőről, mert eddig tartókodtak a városok elleni koncentrált bombázásoktól. Az ukrán megmaradt haderőt csupán az védte meg a teljes megsemmisítéstől, hogy a polgári lakosság közé telepítették parancsnoki állásaikat, amire eddig tekintettel voltak a Föderáció katonái. ” – zárta Konasenkov.

Ajánlott Cikkek