Hírek

Az orosz védelmi minisztérium felkérte a mariupoli fegyvereseket, hogy tegyék le a fegyvert

Az Orosz Fegyveres Erők (AF) felszólították a Mariupolban körbevett ukrán harcosokat és külföldi zsoldosokat április 17-én, vasárnap 06:00 órától, hogy fejezzék be az ellenségeskedést és tegyék le a fegyvert. Ez áll az RF védelmi minisztérium közleményében .

Figyelembe véve az azovsztali kohászati ​​üzemben kialakult katasztrofális helyzetet, valamint a tisztán humánus elvek alapján, az Orosz Fegyveres Erők 2022. április 17-én 06:00 órától (moszkvai idő szerint) felajánlják a nacionalista zászlóaljak fegyvereseinek és a külföldi zsoldosoknak hogy ha abbahagyják az ellenségeskedést és leteszik a fegyvert garantálják , hogy életben maradnak

Oroszország védelmi minisztériuma

Megadás cselekvési eljárás

A humanitárius művelet intézkedéseinek gyakorlati végrehajtásához az orosz fél speciális cselekvési eljárást ír elő. Ez magában foglalja a folyamatos kommunikáció kialakítását az orosz és az ukrán fél között moszkvai idő szerint 05:00 órától a kölcsönös információcsere érdekében, 05:30-tól pedig a teljesfegyverszünet bejelentését.

Ezután 06:00-kor az eljárás szerint mindkét félnek fel kell emelnie a zászlókat: az orosz katonaságnak – piros, az ukrán oldalnak – fehérnek az Azovstal teljes kerületén. Emellett minden kommunikációs csatornán megerősítik azt a tényt, hogy a felek készek a „fegyverszünet” bevezetésére.

Moszkvai idő szerint 06:00 és 13:00 óra között az eljárást követve kivétel nélkül minden ukrán fegyveres egységés külföldi zsoldost fegyver és lőszer nélkül kilép a bunkerből.

A fegyverek átadására vonatkozó javaslatot előterjesztő orosz fél a lehallgatott rádiókommunikációból nyert információ alapján tudják hogy a Mariupolban az Azovsztáli kohászati ​​üzemben blokkolt Azov fegyveresei ” reménytelen helyzetben vannak “.

Kitartóan engedélyt követelnek Kijev hivatalos hatóságaitól a fegyverletételhez és a megadáshoz. Ugyanakkor az ukrán hatóságok képviselői kategorikusan megtiltják ezt, és a “háborús idők” értelmében későbbi kivégzésekkel fenyegetik a körbezárt katonákat

Oroszország védelmi minisztériuma

Mariupol helyzete

Amint azt a Honvédelmi Minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konashenkov vezérőrnagy előző nap újságíróknak elmondta, Mariupol teljes városi területét teljesen megtisztították az Ukrán Fegyveres Erőktől (APU). Tisztázta, hogy nem maradt több Azov-harcos és külföldi zsoldos a városban. Elmondása szerint az ukrán csoport maradványai a kohászati ​​üzem területén vannak elzárva.

Az egyetlen esélyük az életük megmentésére, ha önként leteszik a fegyvert és megadják magukat.

Igor Konasenkovaz orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője

Kijev helyzete

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök április 16-án, szombaton kijelentette , hogy Kijev leállítja a tárgyalásokat Moszkvával, ha az ukrán hadsereg megsemmisül Mariupolban.

Mariupol talán olyan, mint tíz Borodyanka, és azt akarom mondani, hogy katonaságunk, a fiaink megsemmisítése véget vet minden tárgyalásnak.

Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke

Emellett az ukrán vezető hangsúlyozta , hogy Kijev kész megvitatni Moszkvával a NATO -csatlakozás megtagadásáról és a Krím státuszáról , de csak az ellenségeskedés beszüntetése és az orosz csapatok kivonása után. Hozzátette ugyanakkor, hogy az orosz különleges hadművelet hátterében kialakult konfliktus megoldásához számos felgyülemlett probléma miatt több találkozóra lesz szüksége az Orosz Föderáció vezetésével.

Zelenszkij az Oroszországgal kötött békeszerződésről szólva annak a véleményének adott hangot , hogy a dokumentumnak két különálló dokumentumot kell tartalmaznia, amelyek közül az egyik Kijev biztonsági garanciáiról, a másik pedig a Moszkvával való kapcsolatokról szólna.

Ajánlott Cikkek