Hírek

Az orosz védelmi minisztérium felszólította az ukrán fegyveres erőket, hogy hagyják el Mariupolt – A következő 24 óra mindent eldönthet

Az orosz védelmi minisztérium felszólította az ukrán fegyveres erőket és a zsoldosokat, hogy hagyják el Mariupolt és tegyék le a fegyvert április 5-én.

Az orosz védelmi minisztérium április 5-én, kedden felszólította az Ukrán Fegyveres Erőket (AFU) és a mariupoli zsoldosokat, hogy hagyják el a várost és tegyék le a fegyvert. Ezt az Országos Védelmi Ellenőrzési Központ vezetője , Mihail Mizincev vezérezredes nyilatkozta – idézi őt a TASS .

Kitért arra, hogy Mariupol egyes, az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött területein nehéz humanitárius helyzet alakult ki.

Az Orosz Fegyveres Erők 2022. április 5-én 06:00 órától (moszkvai idő szerint) felszólítják az Ukrán Fegyveres Erők egységeit, területvédelmi zászlóaljakat és külföldi zsoldosokat, hogy fejezzék be a harcot, tegyék le a fegyvert és haladjanak végig az egyeztetett útvonalon. Zaporozsje irányába a Kijev által ellenőrzött területekre. Mindezt a saját érdekükben és atovábbi felesleges vérontást elkerülendő.

Mihail Mizincev A Honvédelmi Irányító Központ vezetője

Oroszország humanitárius folyosót nyit

Mizincev azt is közölte, hogy Oroszország április 5-én újra megnyit egy humanitárius folyosót a civilek és a külföldiek Mariupolból való evakuálására.

Az Orosz Föderáció kizárólag humanitárius célból, valamint a török ​​fél kérésére 2022. április 5-én 06:00 órától újra megnyitja a humanitárius folyosókat külföldi állampolgárok és civilek Mariupolból való kimentésére, valamint készen áll a beutazás biztosítására is. a berdyanszki kikötőbe való evakuálásban részt vevő hajók és onnan kihajózás a nemzetközi tengerjog normáinak megfelelően

Mihail Mizincev A Honvédelmi Irányító Központ vezetője

A tábornok kifejtette, hogy 09:00 órától (moszkvai idő szerint) folyamatos kommunikációt kell kialakítani az orosz és az ukrán fél között. Fél órával ezt követően az Orosz Föderáció fegyveres erőinek, a Donyecki Népköztársaság katonai alakulatainak, az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek, a területvédelmi zászlóaljaknak, a nacionalistáknak és a külföldi zsoldosoknak ki kell hirdetniük a „fegyverszünetet és garantálniuk kell annak működését. betartása.

Ezt moszkvai idő szerint 09:30-kor a mariupoli Mangush felé vezető kijáratnál mindkét oldalon zászlók felvonása jelzi: orosz oldalról piros, ukrán oldalról fehér a teljes érintkezési vonalon. Ezenkívül minden kommunikációs csatornán megerősítik azt a tényt, hogy a felek készek a fegyverszünet bevezetésére.

Mihail Mizincev A Honvédelmi Irányító Központ vezetője

10:00 és 13:00 óra között minden ukrán fegyveres egységnek és külföldi zsoldosnak fegyver és lőszer nélkül távoznia kell – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium képviselője.

13:00 óra

A védelmi minisztérium szerint addigra minden ukrán katonai és külföldi zsoldosnak fegyver és lőszer nélkül kell távoznia.

Felszólította Kijev hivatalos hatóságait, hogy mutassanak körültekintést, adjanak megfelelő utasításokat a fegyvereseknek, hogy állítsák le az értelmetlen ellenállást és hagyják el a várost. Mizincev szerint a mariupoli fegyveres alakulatok többsége nincs alárendelve a hivatalos Kijevnek, ezért a védelmi minisztérium arra kéri őket, hogy „egyedül hozzanak ilyen döntést és tegyék le a fegyvert”.

Mariupol helyzete

Április 4-én a Donyecki Népköztársaság Népi Milíciája (NM DPR) bejelentette , hogy Mariupol központját szinte teljes ellenőrzés alá vették. Eduard Basurin , a DPR NM szóvivője elmondta, hogy a DPR erőinek csak az ipari övezetek és a kikötő „megtisztítása” maradt. Ugyanakkor a város központját, valamint a szárazföldi felőli széleit szinte teljes egészében a Népi Milícia és az orosz fegyveres erők ellenőrzik.

Mariupol bekerítése 2022 márciusának elején vált teljessé Március 22-re a DPR megszerezte a fél város ellenőrzését. Daniil Bezsonov , a DPR tájékoztatási miniszterének első helyettese elmondta, hogy a város területének legalább 50 százaléka felszabadult az RF fegyveres erői és a DPR NM közös erőfeszítései révén. Elmondása szerint ekkor az Ukrán Fegyveres Erők (APU) súlyos veszteségeket szenvedtek Mariupolban, és a DPR erői is károkat szenvedtek.

Március 28-án Ahmed Dudajev csecsen nemzetpolitikai, külkapcsolati, sajtó- és információs miniszter bejelentette , hogy a Csecsen Köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov Mariupolba érkezett .

Most közeleg a mariupoli „fő végállomás”, a következő napokban elfoglalják a várost, és megtisztítják a nacionalistáktól és a náciktól. Ramzan Akhmatovics ezért érkezett Mariupolba hogy személyes jelenlétével tisztelje meg a harcosokat

Ahmed Dudajev A Köztársaság nemzetpolitikai, külkapcsolati, sajtó- és információs minisztere

Dudajev szerint Kadirov a következő napokban véglegesíteni kívánja a város felszabadítása érdekében tett további lépések stratégiáját. A miniszter egyben “harci tábornoknak, stratégának” nevezte Csecsenföld fejét, aki személyesen vett részt számos összecsapásban.

Március 29-én érkeztek az első hírek a város központi részén zajló harcokról . Denis Pushilin , a DPR vezetője szerint három nagy mariupoli üzem területére koncentráltak – Azovstal, Azovmash és az Iljics Vas- és Acélgyár.

Ezek azok a fő pontok, ahol ezek az üzemek infrastrukturális adottságai miatt megtarthatók

Denis Pushilin A DPR vezetője

Ugyanakkor Pushilin április 4-én meg nem erősítette meg azt az információk szerint, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) civileket tartanak fogva a mariupoli Azovstal üzemben. Március elején a DPR Népi Milíciája arról számolt be , hogy az ukrán biztonsági erők civilek bevonásával provokációra készülnek. A minisztérium közölte, hogy a katonaság az Azovstal üzem bányászott műhelyeiben és irodahelyiségeiben tartotta fogva az embereket, amelyek udvarán katonai felszereléseket helyeztek el. A DPR NM szerint Mariupol védelmében bekövetkező áttörés esetén az ukrán fegyveres erők felrobbantják az üzemet, és ezért az orosz felet hibáztatják.

Mariupol végnapjai jönnek reméljük hogy nem fordul vérengzésbe au evakuációs akció. Ha igen majd megint gondolkodjunk el Kinek az érdeke lenne?

Ajánlott Cikkek