Hírek

Az orosz védelmi minisztérium megmutatta az Ukrajnában leggyakrabban lefoglalt nyugati fegyverek típusait

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma megmutatta az Ukrajnában lefoglalt fegyverek típusait Nagy-Britanniából, az USA-ból, Lengyelországból és Svédországból

Az orosz védelmi minisztérium videón mutatta be az ukrajnai különleges katonai művelet során, Izyum irányában lefoglalt nyugati fegyverek leggyakoribb típusait. A felvételt a tanszék Telegram csatornáján tették közzé .

„A fegyverek főleg külföldi gyártásúak – Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Lengyelországban és Svédországban gyártott kézi páncéltörő gránátvetők” – kommentálta a Honvédelmi Minisztérium.

Elfogták többek között Javelin és Karl Gustav rakétarendszereket , valamint szovjet típusú nehézgéppuskákat és kézi lőfegyvereket. Megjegyzik, hogy az egyik elfogott fegyver egy 12,7 mm-es géppuska volt, ehhez három doboz páncéltörő töltényt találtak, az egyikben koponya és horogkereszt volt.

Július közepén a Luhanszki Népköztársaság Népi Milíciája arról számolt be , hogy az LPR egységei elfoglalták az első amerikai M777 tarackot a Donbászban,.

Ajánlott Cikkek