Hírek

Az orosz védelmi minisztérium reagált Ukrajna kijelentéseire a bucsai vérengzésekkel kapcsolatban

Az orosz védelmi minisztérium tagadta Ukrajna kijelentéseit a bucsai gyilkosságokról, provokációnak nevezve azokat.

Az orosz védelmi minisztérium reagált Ukrajna nyilatkozataira a Bucha városában, állítólag az orosz hadsereg által elkövetett tömegmészárlásokról. Erről számoltak be a minisztérium újságíróinak.

A közlemény szerint a bucsai bűncselekmények bizonyítékai csak a negyedik napon jelentek meg azután, hogy az SBU és az ukrán televízió képviselői megérkeztek a városba.

„A kijevi rezsim által közzétett összes fénykép és videóanyag, amelyek állítólag az orosz katonák által a kijevi régióban található Bucha városában elkövetett „bűntettekről” tanúskodnak, újabb provokáció” – áll a jelentésben. A Honvédelmi Minisztérium megjegyezte, hogy az emberek holttesteiről készült fényképeken legalább négy nap elteltével nem merevedtek meg, nem voltak jellegzetes holttestfoltok, a sebekben pedig nem alvadt vér volt látható.

A jelentés arról is szól, hogy március 31-én Bucha polgármestere, Anatolij Fedoruk megerősítette, hogy nincsenek orosz katonák a városban, de nem említette, hogy a helyi lakosokat megkötött kézzel lőtték le az utcán. Megjegyzendő, hogy az összes orosz egység március 30-án hagyta el a várost, a Moszkva és Kijev közötti törökországi tárgyalások négyszemközti fordulóját követő napon .

Ajánlott Cikkek