Hírek

Az orosz védelmi minisztérium szerint Nikolaev mellett ukrán fegyveresek aláaknázták a vízierőművet

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukrán fegyveres erők aláaknázták a Nikolaev melletti Aleksandrovskaya vízierőművet.

Az Ukrán Fegyveres Erők (APU) aláaknázta a Nikolaev régióban található Alekszandrovskaya vízerőmű zsilipjeit, és ezek felrobbantására készülnek. Ezt az Orosz Föderáció Nemzetvédelmi Irányító Központjának vezetője, Mihail Mizincev vezérezredes jelentette be – írja a RIA Novosztyi .

Amint Mizincev megjegyezte, az ukrán hadsereg által a zárak aláásása azzal a veszéllyel fenyeget, hogy több mint tíz település és Voznyeszenszk városával szomszédos terület kerül az árvízi övezetbe .

Korábban az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője , Igor Konasenkov vezérőrnagy azt mondta , hogy az orosz hadsereg átvette az irányítást a donyecki régióban található Urozsajnoje falu felett, és az Oktyabr állami gazdaságért harcol. Elmondása szerint az orosz hadsereg napi előrenyomulásának mélysége nyolc kilométer volt, közben megsemmisítettek egy ukrán motorizált gyalogsági századot, amelyet egy harckocsiszakasz erősített meg.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én bejelentette egy különleges hadművelet megkezdését Ukrajnában. Az elnök szerint Moszkva így reagált a Donyecki és Luganszki Népköztársaság (DNR és LNR) vezetőinek katonai segítségkérésére.

Ajánlott Cikkek