Hírek

Az orosz vezetésnek azonnal vissza kell vonnia Ukrajnát fenyegető csapatait…

Nagyon kemény! Az Európai Parlament most aztán nagyon komolyan beszólt! Így: „Az orosz vezetésnek azonnal vissza kell vonnia Ukrajnát fenyegető csapatait, egy esetleges katonai beavatkozásért Moszkva nagy árat fog fizetni.” Nem gondoljuk, hogy a Kreml urai ezek után álmatlanul forgolódtak ágyukban, de azt sem, hogy egyáltalán elérte ingerküszöbüket a Washingtontó Brüsszelig mantraként hangoztatott „nagy árat fog fizetni”, arra azonban már lehet, hogy kissé felszaladt szemöldökük, hogy a felszólítás szerint vissza kell vonni csapataikat az ukrán határ mellől!

Borítóképen: Unalmas… (forrás: cfr.org)

Azt ugyanis többször kifejtette Moszkva, hogy a saját területén történő hadmozgásokról egyrészt nem köteles senkinek beszámolni, másrészt senkinek semmi köze nincs hozzá, miként mozgatják csapataikat országukon belül! Előbbi mér csak azért is felesleges, mert ma már tart ott a technika, hogy egy komoly hadsereget, és a hozzá tartozó komoly katonai élőerőt nem lehet észrevétenül mozgatni, tehát a szemben állóknak pontos információk kell, hogy legyenek!

Persze biztosan vannak is, csakhogy míg az Európai Unió egyes szervezetei – nyilván az Egyesült Államok hatására – az USA-val egyetemben azt állítják, hogy 175.000-es létszámmal van jelen a térségben az orosz haderő, addig az ukránok azt állítják, hogy a 175.000 csak az a szám, aminek elszállásolására alkalmas az odatelepített infrastruktúra, de jó, ha félig töltötték fel létszámmal mindezt!

Akkor mire jó ez a fenyegetőzés? Ez pusztán csak propaganda-eszköz arra, hogy ha a közvélemény sokat hallja, hogy Oroszország fenyegeti Ukrajnát, akkor azt tényként fogadja el.

A Goebbelsi-propaganda egyik alapeleme ez, amit – félreértés ne essen! – a világon egyébként mindenhol alkalmaznak! Nem tudunk elszakadni a gondolattól, hogy mindez egy esetleges ukrán invázió előkészítése, helyesebben annak mesterségesen előállítandó indokának előállítása, nem egyéb!

Sajnos Európa vezetése pedig az a meggyőződéses hülye(gyerek), aki nem tudja miért kell azt szajkóznia, amit, egész egyszerűen kritika nélkül elhiszi, amit a „nagyfiú” mond neki…

Ajánlott Cikkek