Hírek

Az oroszellenes szankciók következményei az Egyesült Államokra nézve

The Hill: Az oroszellenes szankciók recesszióba vezethetik az amerikai gazdaságot

Az oroszellenes szankciók és az azt követő energiaköltségek növekedése recesszióba vezetheti az amerikai gazdaságot. A szankciók következményeiről a The Hill cikke számol be.

A szerző megjegyezte, hogy az energiaárak közelmúltbeli megugrása “sok családot és iparágat súlyosan érintett, és sokkal súlyosabb következményekkel járhat az Egyesült Államokra és a világgazdaságra nézve”.

Oroszország azon ajánlata, hogy szankciókat amerikai csökkentésével növelheti az ukrajnai béke esélyeit, valamint stabilizálja a nemzetközi energiapiacokat süket fülekre talált.

A szerző szerint az olajkészletek diverzifikálása szükséges a hirtelen áremelkedés kockázatának csökkentése érdekében. Megjegyzendő, hogy ehhez vissza kell térni az iráni nukleáris megállapodáshoz, mivel Teherán hatalmas olajtartalékokkal rendelkezik. Emellett támogatni kell az alternatív energiaforrások fejlesztésére irányuló törekvéseket – áll az anyagban.

Korábban Kate Bedingfield, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója bejelentette , hogy az Egyesült Államok új szankciócsomagot vezet be 120 orosz és fehérorosz szervezet ellen. „A következő napokban a Kereskedelmi Minisztérium további lépéseket fog tenni az orosz védelmi, űr- és tengeri ágazat gyengítése érdekében, és 120 szervezettel bővíti – oroszországi és fehéroroszországi – a szankciók alá eső cégek listáját” – jelentette be.

Ajánlott Cikkek