Hírek

Az oroszok csapást mértek egy Kijev melletti repülőtérre és üzemanyagraktárra

A védelmi minisztérium bejelentette a Kijev melletti Ukrán Repülésirányító Központ cselekvőképtelenné tételét

Az orosz fegyveres erők megtámadták a kijevi régióban található Vasilkov katonai repülőteret – mondta újságíróknak Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője április 3-án .

Állítások szerint a támadás következtében az ukrán légierő légi- és légvédelmi figyelmeztető és irányító központja működésképtelenné vált. Hangsúlyozzák, hogy nagy pontosságú légi indító rakétákat használtak.

Ezenkívül a védelmi minisztérium bejelentette, hogy megsemmisült a repülési felszerelések parkolója és az üzemanyagraktár a Nikolaev külvárosában található Balovnoe repülőtéren.

Ezenkívül az RF fegyveres erők három további nagy üzemanyagtárolót is megsemmisítettek a nap folyamán – Konsztantyinovkában, Mikolajiv régióban, Szlavutában, Rivne régióban és Ternopilben . A védelmi minisztérium azt állítja, hogy onnan szállítottak üzemanyagot az ukrán csapatoknak Nikolaev és Donyeck irányába.

Korábban, április 3-án az orosz védelmi minisztérium reagált Ukrajna nyilatkozataira a Bucha városában, állítólag az orosz hadsereg által elkövetett tömegmészárlásokról. Ezeket az üzeneteket provokációnak nevezték.

Ajánlott Cikkek