Hírek

Az Oroszország elleni szankciók veszélyeztették az ammónia tárolását Lettországban

Az Oroszország elleni szankciók veszélyeztetik az ammónia biztonságos tárolását Ventspilben

Az Oroszország elleni uniós szankciók veszélyeztethetik az ammónia biztonságos tárolását Lettországban , Ventspilsben . Erről a TASS számolt be .

A ciprusi Uralchem ​​​​Freight Limited féltulajdonában lévő Ventamonjak veszélyben lehet. A társaság tényleges tulajdonosa Dmitrij Mazepin , aki ellen szankciókat vezettek be. Ventamonjak számlái be vannak zárva, a cég nem tud szolgáltatást fizetni.

„Ha az ammóniatárolót biztosító VK Terminal Services propángáz nélkül marad, és lekapcsolják az áramról, akkor a biztonságos tárolás lehetetlenné válik” – tette hozzá Janis Vitolins , a helyi Duma elnöke.

Korábban az Állami Duma képviselője, Oleg Matvejcsev megjósolta , hogy mikor térnek vissza azok az európai országok, amelyek el akarják hagyni az orosz gázt a teljes értékű vásárlással. Szerinte Európa államai egy ideig „mutatkozhatnak”, amíg van gáz a tárolójukban. A képviselő megjegyezte, hogy jelenleg ezek a tárolók 25 százalékban vannak megtelve. Őszre azonban az európai országoknak vissza kell térniük az oroszországi gázellátáshoz a Moszkva által javasolt séma szerint – mondta a parlamenti képviselő.

Ajánlott Cikkek