Hírek

Az osztrák külügyminiszter nem hajlandó támogatni az Oroszország elleni gázszankciókat

Ausztria nem hajlandó támogatni az Oroszország elleni gázszankciós javaslatokat, a már elfogadott Európai Uniós (EU) szankciócsomagok átfogóak. Ezt szeptember 22-én jelentette be az ORF tévécsatorna adásában Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

Borítóképen: Alexander Schallenberg (forrás: Flickr / commons.wikimedia.org, szerző: NAÜ képbank, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

Hat szankciócsomagot már elfogadtak – emlékeztetett. Lehetséges, hogy megvitassák a már elfogadott korlátozásokkal kapcsolatos pontosításokat – mondta Schallenberg.

„De további lépések, elsősorban az energiaszektorban, a gáz tekintetében egyértelmű „nem” lesz Ausztria részéről” – hangsúlyozta a politikus.

Mint hozzátette, nem változott Ausztria álláspontja az Oroszország elleni szankciók esetleges szigorításával kapcsolatban. Arra is felhívta a figyelmet, hogy „nem szabad belerángatni abba, ami Ukrajnában történik”.

Végre valaki kiáll, és nyíltan elmondja, hogy nem vezetnek sehova a szankciók, így nem Magyarországnak kell egyedül elviselnie Brüsszel mocskolódását!

Szeptember 20-án, az ENSZ-közgyűlés 77. ülésén Karl Nehammer osztrák kancellár is megjegyezte, hogy nem helyénvaló új oroszellenes szankciók bevezetése, mivel a korábban meghozott intézkedések hatásai még nem mutatkoztak meg teljes mértékben.

Nehammer igen finoman azt közölte tehát, hogy nincs meggyőzve arról, hogy van értelme a szankcióknak.

Ajánlott Cikkek