Hírek

Az RKN nem vezet be új intézkedéseket a YouTube ellen, ha leáll a “ruszofóbiával”

A Roskomnadzor nem vezet be új intézkedéseket a YouTube ellen, feltéve, hogy a videómegosztó portál megfelel az illegális tartalom eltávolítására vonatkozó követelményeknek. A feltételeket a RIA Novosti adja meg .

Az RKN jelentése megjegyzi, hogy a tartalom eltávolítása mellett a Youtubenak mérsékelnie kell a szélsőséges és oroszellenes felhívásokat, valamint fel kell oldania az orosz csatornák korlátozásait.

A minisztérium kifejtette, hogy az oldal folyamatosan blokkolja az orosz média, sportklubok, szórakoztató és információs források csatornáit. Eddig nem oldották fel a korlátozásokat az RT, a Russia 24, a Sputnik, a Zvezda, az RBC és az NTV részéről.

“A YouTube videótárolás az egyik kulcsfontosságú platformmá vált, amely hamis tartalmat terjeszt egy Ukrajna területén végrehajtott különleges katonai művelet lefolyásáról, és lejáratja az Orosz Föderáció fegyveres erőit (mintegy hatezer anyag)” – tette hozzá az RKN.

Korábban a Southwestern State University közzétett egy levelet az Oktatási és Tudományos Minisztériumtól, amelyben arra kérte, hogy a YouTube-on közzétett tartalmait helyezze át a hazai Rutube és VK Video platformokra. Később az orosz oktatási és tudományos minisztérium arról számolt be , hogy az egyetemekhez érkezett levél ajánlás volt.

Ajánlott Cikkek