Hírek

Az UEFA vezetője az Oroszország elleni szankciókról beszélt

Az UEFA vezetője, Ceferin azt mondta, hogy fájdalmas volt számára az Oroszország elleni szankciók bevezetése

Alekszandr Ceferin , az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezetője az Oroszországgal szemben kiszabott szankciókról beszélt. Az AS jelentése szerint .

A funkcionárius elmondta, hogy fájdalmas volt az oroszok megbüntetéséről dönteni, de nem tehetett másként. „Rossz, hogy a játékosok szenvednek emiatt. De másrészt egy ilyen szörnyű helyzetben segítenünk kell. A lehető leghamarabb véget kell vetnünk ennek az őrületnek” – mondta Ceferin.

Május 2-án az UEFA döntést hozott az orosz csapatok versenyeken való részvételéről a 2022/2023-as szezonban. Az orosz futballklubokat felfüggesztették az európai versenyekről, a nemzeti csapatot pedig kizárták a Nemzetek Ligájából. Az UEFA emellett elutasította Oroszország 2028-as és 2032-es labdarúgó-Európa-bajnokság rendezési pályázatát.

Februárban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az UEFA felfüggesztette az orosz klubokat és válogatottakat az égisze alatti versenyeken való részvételtől. A csapatokat kizárták minden versenyről, beleértve a 2022-es katari világbajnokságra való kvalifikációt is.

Ajánlott Cikkek