Hírek

„Az új LNG-termelő létesítmények felépítése évekbe telhet”

Fred Hutchinson, az LNG Allies Trading Group ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a nagy amerikai palaolaj/palagáz kitermelők egyeztetek európai országok képviselőivel a palagáz-szállítások növeléséről, de – mint megjegyezte – „…az új LNG-termelő létesítmények felépítése évekbe telhet, az Egyesült Államok pedig az évtized közepéig nem tudja elegendő mennyiségben kielégíteni Európa gázszükségletét.”

Borítóképen: Fúrótorony a Marcellus Shale Formációban, Pennsylvania (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Ruhrfisch, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„A teljesítőképességgel kapcsolatos kihívások 2022-ben nagyok, de néhány éven belül valóban elképesztőek a lehetőségek” – fogalmazta meg gondolatait Hutchinson igen finom kifejezést használva.

A nagy amerikai palagáz-vállalatok vezetői Houstonban találkoztak az európai országok képviselőivel, hogy megvitassák az amerikai kék üzemanyag-ellátás bővítését az orosz gáz leváltásáról szóló döntés részeként.

Emellett Lettország, Észtország és Szlovákia delegációi, valamint Bulgária, Franciaország, Németország, Magyarország és az Egyesült Királyság diplomatái meglátogatták a Golden Pass LNG-export projektet a texasi Sabine Passban, ahogy Fred Hutchinson, az LNG Allies Trading Group ügyvezető igazgatója ismertette. A csoportos megbeszéléseken a Chesapeake Energy, a Coterra Energy, az EOG Resources és az EQT Corp. felsővezetői is részt vettek. Emellett magas rangú amerikai tisztviselők egyéni találkozóit is tervezik Lettország, Észtország és Szlovákia kereskedelmi képviselőivel.

Mint a Reuters írta, új LNG-üzemek építésének szükségességét tárgyalták az Egyesült Államokban szerdán a Kongresszusban, erre sürgette a törvényhozókat Scott Sheffield, a Pioneer Natural Resources ügyvezetője.

Úgy tűnik tehát, hogy nagy a nekibuzdulás, de Európa energetikai problémáit még évekbe telik megoldani… És rengeteg pénzbe fog kerülni!

Ajánlott Cikkek