Hírek

Az ukrán fegyveres erők csapást mértek a zaporozsjei atomerőműre

Az orosz védelmi minisztérium megerősítette az Ukrán Fegyveres Erők Zaporizzsja Atomerőmű és az Energodar elleni tüzérségi csapásáról szóló információkat.

Az orosz védelmi minisztérium megerősítette az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) tüzérségi csapásáról szóló információkat a Zaporozsjei Atomerőmű (ZNPP) és Energodar város területén . Erről a tanszék Telegram csatornája számolt be .

A minisztérium ágyúzás következtében részben hiányzik az áram- és vízellátás. Az atomerőműben a harmadik erőmű berendezéseinek egy részét feszültségmentesítették, a negyedik erőmű megtermelt teljesítményét csökkentették. Emellett egy hidrogénvezeték is megsérült, a hidrogénállomáson hidrogénfáklya keletkezett, amit gyorsan elhárítottak.

Megjegyzik, hogy az ukrán lövedékek nem találták el a közeli olaj- és üzemanyag-létesítményeket, valamint az oxigénállomást, ennek köszönhetően sikerült elkerülni egy nagyobb tüzet és egy esetleges sugárbalesetet Európa legnagyobb atomerőművében.

Korábban az atomerőmű melletti város, Energodar hatóságai azt közölték , hogy területén tűz keletkezett az erőmű Ukrán Fegyveres Erők általi ágyúzása következtében. Ezenkívül két vezetéket is megszakítottak, amelyek az energiaellátáshoz és az erőművek biztonságos működéséhez szükségesek.

Az ukrán fegyveres erők többször is megtámadták a zaporozsjei atomerőművet. Július 20-án az ukrán fél kamikaze drónokkal támadta meg az állomást. Az Ukrán Fegyveres Erők Zaporozsje régióban történő lövöldözésének visszaszorítása érdekében megerősítették a légvédelmi erők orosz csoportosulását.

Ajánlott Cikkek