Hírek

Az ukrán fegyveres erők Donyeck területén polgári célpontokra is lőnek

Április 11-én délelőtt az ukrán katonák 20 perc alatt több mint 20 darab 122 mm-es lövedéket lőttek ki a donyecki területekre – jelentette a Tűzszünet Ellenőrző és Koordinációs Közös Központ (JCCC) DPR irodája.

A minisztérium szerint a Petrovszkij körzet moszkvai idő szerint 04:20-kor, a Trudovskoy-bánya faluja pedig moszkvai idő szerint 04:40-kor került tűz alá. 25 122 mm-es kaliberű lövedéket lőttek ki Donyeck régióira.

Donyeck Petrovszkij kerülete a DPR fővárosának nyugati szélén található, a város legtávolabbi része a központtól. 2014 óta, amikor a DPR kikiáltotta függetlenségét Kijevtől, ezt a területet a Marinka városán kívüli érintkezési vonaltól kezdve rendszeresen ágyúzták az ukrán csapatok.

Oroszország február 24-én hadműveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök a célnak nevezte “olyan emberek védelmét, akiket nyolc éve bántalmaznak, népirtást hajt végre ellenük a kijevi rezsim”. Ennek érdekében szerinte „Ukrajna demilitarizálását és denacifikálását” tervezik, és bíróság elé állítják a Donbászban „polgári lakosság elleni véres bűncselekményekért” felelős háborús bűnösöket.

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrára és az ukrán csapatokra csaptak le, és március 25-től teljesítették az első szakasz fő feladatait – jelentősen csökkentették Ukrajna harci potenciálját. . Az orosz katonai erők fő célját Donbass felszabadításának nevezték.


Ajánlott Cikkek