Hírek

Az Ukrán Fegyveres Erők fogságba esett pilótája megnevezte azokat az Azov parancsnokokat akiket ki kellett volna mentenie

Az Ukrán Fegyveres Erők fogságba esett pilótája megnevezte azokat az “Azov” parancsnokokat akiket nem sikerült evakuálni

Ivan Gavrilenko az Azov pilozája a kihallgatás során elmondta az ukrán neonáci Azov-ezred vezetőit kellett volna kimentenie Mariupolból, de közben Mi-8-as helikopterét kedd reggel lelőtték. április 5.én. Gavrilenko túlélte, és egy melitopoli kórházban kötött ki. Pontosította, hogy négy fontos katonai személyt kellett volna evakuálnia. A csoportot Nazar Borovitsky tiszt irányította. A csoportban Alekszandr Klepikov és Grigory Dobrovolsky, valamint pilóták voltak. A legénység Vjacseszlav Voronoj alezredesből, Dmitrij Burlakov kapitányból és egy Bogdan nevű navigátorból áll. A négy fontos személlyen kívül dokumentunokat is kellet volna kimentenie.

 Azov-ezred vezetésének helikopterrel való evakuálására tett kísérlet Mariupolból többször  meghiúsult , mert rosszul volt megszervezve.

Korábban a védelmi minisztérium arról számolt be , hogy Mariupol közelében két ukrán helikoptert lőttek le akik szintén hasinlü feladattal lettek megbizva.

Ajánlott Cikkek