Hírek

Az ukrán fegyveres erőkért Mariupolban harcoló brit katona kilátástalannak ítéli a helyzetet – Daily Mail videó

Az ukrán fegyveres erők oldalán harcoló brit katona Mariupolban arról számolt be, hogy minden erőforrást kimerítettek

Az Ukrán Fegyveres Erők (UAF) oldalán Mariupolban harcoló brit katona azt mondta, hogy alakulatának helyzetében nincs más választás, mint megadni magát az orosz hadseregnek. A Daily Mail a közösségi oldalakon megjelent bejegyzésekre hivatkozva ír erről .

A 28 éves Aiden Aslin elmondta, hogy több tucat napig tartó heves harcok után egységük minden erőforrást kimerített. „Nincs se élelmünk, se lőszerünk. Jó volt mindenkivel foglalkozni, remélem, hamarosan véget ér ez a háború” – mondta.

A bejegyzés idején reménykedik egy fogolycserében. A helyzetét nehezíti, hogy a külföldiekre nem vonatkoznak a hadviselés szabályai, nem számítanak hadifogolynak hanem zsoldosnak, így fogságbaesés esetén az oroszok jóindulatán múlik az élete.

Megjegyzendő, hogy Aslin korábban Newark-on-Trentben élt, és szociális munkát végzett, majd 2018-ban, miután beleszeretett egy Nikolaev lakosba, Ukrajnába költözött – a férfi a következő ősszel házasodni tervezett. Ismeretes, hogy Szíriában is volt harci tapasztalata.

Április 12-én az ukrán nacionalisták mariupoli Azov-zászlóalj harcosai bevallották , hogy nincs élelem, víz és lőszer.

Az Azovitákat 2022 március eleje óta veszik körül. Azóta a zászlóalj nem kapott kívülről erősítést és utánpótlást .A bázis magában Mariupolban található – ezért az ukrán katonáknak kezdetben nem volt jelentős gondja az ellátással.

A legfrissebb hírek szerint az azovi ukránok az Azovstali üzem területére vonultak vissza, ahol maradék erőiket koncentrálták, és erődként kívánják használni a vállalkozást. Ellenük a Donyecki Népköztársaság Népi Milíciája lángszórós rohamcsoportokat küld.

Ajánlott Cikkek