Hírek

Az ukrán külügyminiszter gyengeséggel vádolja a NATO-t

borítókép : https://commons.wikimedia.org On 23-26 May, more than 200,000,000 people in 28 EU countries went to the polls to elect members of the European Parliament, giving them a strong democratic mandate, including voting into office the new European Commission and examining the competencies and abilities of its commissioners-designate.

Kuleba ukrán külügyminiszter azt mondta, hogy a NATO nem tett semmit, és fizetni fog a gyengeségért.

Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter gyengeséggel vádolta a NATO -t . Szerinte a szövetség az Európai Unióval ellentétben semmit nem tud megoldani az ország számára – írja a RIA Novosztyi .

Kuleba szerint az ukránok a NATO-t “erőnek”, az EU-t pedig “gyengének és határozatlannak” tekintették. Ugyanakkor jelen pillanatban azt látták, hogy az Európai Uniónak “van karaktere”, a szövetség pedig “nem tesz semmit és hárítja a feleősséget”. „Ez egy gyengeség, amelyért a szövetség sajnos fizetni fog” – zárta szavait.

Korábban Dmitrij Kuleba azt mondta , hogy arra fogja kérni a NATO-t, hogy zárja be az égboltot az ország felett. Ugyanakkor a Fehér Ház sajtótitkára , Jen Psaki megjegyezte , hogy egy ilyen döntés háborúval fenyeget Oroszországgal.

forrás  RIA Novosztyi .

Ajánlott Cikkek