Hírek

Az ukrán nagykövet bírálta Berlint a Kijevnek nyújtott katonai és pénzügyi segítség mértéke miatt

Úgy tűnik, nincs a magyar közmondáshoz hasonló sem az ukrán kultúrkörben. Míg mi azt mondjuk „Nem sz…unk oda, ahonnan enni kaptunk!”, addig a Németországba akkraditált ukrán nagykövet bizony nem válogatja meg, hogy hol és mikor ürít… A hasonlat sántít, mert az inkább hányás, amikor Andrij Melnyik megszólal… Idézzük, legutóbb is milyen otrombaságokat vágott Berlin fejéhez!

Borítóképen: Andrij Melnyk, Ukrajna németországi nagykövete (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Bundestagsfraktion Bündnis 90/Die Grünen, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

A diplomata szerint ma Ukrajnának „a legmodernebb német fegyverekre van szüksége”, míg a Kijevnek ígért Gepard önjáró légelhárító ágyúkat 40 éve adták ki. Ezzel kapcsolatban Melnik felszólította a német hatóságokat, hogy „azonnal szállítsanak ki” 100 darab Marder gyalogsági harcjárművet, 88 Leopard harckocsit, önjáró tüzérségi állványokat és egyéb katonai felszereléseket.

Felszólította (!!!) továbbá Németországot, hogy növelje meg az Ukrajnának az újra-fegyverkezéshez nyújtott pénzügyi támogatás összegét.

„Úgy tűnik, Olaf Scholz ugyanúgy cselekszik, mint Angela Merkel: először inkább vár, megfigyel, aztán dönt igennel vagy nemmel. Ami hiányzik, az a képzelet és a bátorság” – mondta a nagykövet, hozzátéve, hogy sok német állampolgár szeretne energikus kancellárt. Emellett “teljes nonszensznek” nevezte a német hatóságok félelmét, hogy az Ukrajna fegyverszállításával kapcsolatos konfliktus részesévé válnak.

Értjük, hogy nem lehet egyszerű a helyzet, amikor az orosz hadsereg éppen támadja Ukrajnát, de azért a pofátlanságnak is van határa! Talán Melnyik nem tudja, hogy Németországnak nem kötelessége támogatni Ukrajnát?

Helyesebben kötelessége, mert az Atlanti-óceán túlpartjáról rákényszerítik, de ilyen formán nem is lehet csodálkozni azon, hogy vonakodva teljesít! Az pedig nyilvánvaló, hogy nem fogja legjobb fegyvereit elpocsékolni!

Nem tudjuk, mit szed, vagy mit iszik Melnyik, de le kellene jönni végre a cuccról!

Ajánlott Cikkek