Hírek

Az Ukrán Nemzeti Biztonsági Tanács titkára szerint Magyarország tudott az invázióról, és Kárpátalját kapta volna Putyintól? – Mi van?

Jó kis konteót hozott össze a 444.hu persze ezzel megint célkeresztet rajzolva a kárpátaljai magyarokra. Na ez ám a propaganda.

Az Ukrán Nemzeti Biztonsági Tanács (az elnöki hivatal részeként működő testület) titkára, Olekszij Danyilov szerint Vlagyimir Putyin előre tájékoztatta a magyar kormányt Ukrajna megtámadásáról.

„Magyarország nyíltan deklarálta, hogy együttműködik Oroszországgal. Putyin előre figyelmeztette Magyarországot, hogy megtámad bennünket” – mondta Danyilov a Youtube-on élőben közvetített nyilatkozatban.

A politikus arra reagált, hogy az orosz gáz és olaj európai embargóját Magyarország akadályozza. „Magyarország valamiért azt hitte, megszerezheti a területünk egy részét. De ez sosem történhet meg. Meglátjuk majd, milyen konzekvenciái lesznek ennek Magyarországra nézve a háború után” – tette hozzá Danyilov.

Azok a pletykák és spekulációk, amelyek szerint Putyin valamilyen módon fölajánlotta volna Magyarországnak Kárpátalját, nem először kerülnek elő az európai sajtóban, orosz politikusok is tettek ilyen értelmű célzásokat, de ilyen direkt módon most először hangzott el fontos beosztásban lévő ukrán politikus szájából. (Ukraine Today)

forrás 444.hu

Ajánlott Cikkek