Hírek Videók

Az ukrán tengerészgyalogos dandárparancsnok az azovsztali menedékhelyről Erdoganhoz fordult segítségért

Szerhij Volin, az ukrán fegyveres erők 36. tengerészgyalogos dandárjának parancsnoka, aki állítólag ukrán fegyveresekkel bujkál a mariupoli Azovsztal üzemben, a mai napon videóüzenetet rögzített Recep Tayyip Erdogan török ​​elnöknek címezve.

Borítóképen: Kilátás az Azovsztalra a hídról – 2010 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: vadim.tk, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„Számítunk a segítségére” – mondta Volin, majd így folytatta:

„A nacionalisták és a tengerészgyalogosok azt kérik, hogy vigyék ki őket Mariupolból Törökország területére, valamint adjanak biztonsági garanciákat.”

Volin vezette Vlagyimir Baranyuk kiiktatása után a 36. brigádot, amely az Iljics-gyár területéről próbált áttörni az Azovsztalba a nacionalistákhoz.

Érdekes történet, ugyanis az ukrán katona elsősorban nyilván Kijevet kellene, hogy megkérje, adja ki a parancsot a megadásra, illetve – együttműködésben az oroszokkal, valamint a nemzetközi szervezetekkel – Ukrajna vezetőinek kellene kimenekítenie kilátástalan helyzetbe került katonáit.

Ehhez képest Volin Erdogan török elnökhöz intézi szavait… Talán azért, mert Kijevben nem hallgatják meg az ilyen kéréseket?

Ajánlott Cikkek