Hírek

Az ukrán tengerészgyalogság Mariupolban: „Fokozatosan a végéhez érünk”- Fox News

Ukrajna megpróbálja megakadályozni, hogy az orosz hadsereg elfoglalja Mariupolt

borítókép forrása : https://www.facebook.com Az ukrán haditengerészet 36. tengerészgyalogos dandárjának hivatalos oldala

Az ukrán tengerészgyalogosok, akik Mariupol városát próbálják megvédeni az orosz hadsereg támadásaitól, azt állítják, hogy több mint egy hónapja harcolnak lőszer-, élelem- és vízutánpótlás nélkül – de mostanra a „sebesültek hegye a legénység majdnem felét teszi ki” .” 

A 36. haditengerészeti dandár súlyos figyelmeztetése, amelyet vasárnap tettek közzé a Facebookon, azt sugallja, hogy Ukrajna Mariupol védelmében repedések vannak 

“A kezdetektől fogva… 47 napja védjük Mariupolt” – írták a tengerészgyalogosok . “Repülőgépről bombáztak minket, tüzérséggel tankokból és egyéb fegyverekkel lőttek ránk. A lehetetlent megtettük méltón alakulatunk hírnevéhez . De minden erőnk elfogyott” 

“Több mint egy hónapig a tengerészgyalogosok lőszerutánpótlás nélkül, élelem és víz nélkül harcoltak… [de most] a sebesültek az állomány felét teszik ki” – folytatta. 

A tengerészgyalogosok azt is mondják, hogy egységük “haldoklik, de harcol”, de “fokozatosan a végéhez közeledünk”.

„Továbbá egyesek számára a fogság egyenlő lesz a halállal” – áll a közleményben. “Nem tudjuk, mi lesz ezután, de nagyon kérem, hogy emlékezzenek egy jó szóval a tengerészgyalogságra, és bárhogyan is lesz, ne keltsék rossz hírét a tengerészgyalogságnak” 

“Mindent megtettünk, ami lehetséges és azt is ami lehetetlen” – zárul a közlemény. 

Ajánlott Cikkek