Mások írták

Az ultraliberális román volt elnök ünnepelte, hogy megbüntették Magyarországot – Kiderült álhírt terjesztett

Dacian Cioloș volt miniszterelnök, egykori nagyromán ifjúsági vezető, jelenleg ultraliberális EU-krata a tegnap álhírt tett közzé Magyarország megbüntetéséről. Még rajongói is kiosztották, miután a magyarok iránti pozitív elfogultsággal aligha vádolható Věra Jourová cáfolta a hírt. 

borítókép :Dacian Cioloș Alfahír

Cioloș nemrég levélben kérte Ursula von der Leyen-től, hogy Magyarország helyreállítási tervének kifizetését fagyasszák be a rendszerszintű, sőt, őshonos korrupció miatt. Miután tegnap a magyar pedofilellenes törvény került terítékre Brüsszelben, Cioloș elérkezettnek látta az időt, hogy bejelentse: az Európai Bizottság felfüggesztette Magyarország európai uniós helyreállítási tervét.

Az ügyben illetékes Věra Jourová gyorsan cáfolta a hírt, így a román sajtó már arról kezdett cikkezni, hogy mennyire tette nevetségesé magát az immár álhírgyártó Cioloș. Még maga Kelemen Hunor is beszállt az üzengetésbe, kijelentve, hogy Cioloș sem a kormányt, sem a kormánykoalíciót, sem Romániát nem képviseli, és hatalmas politikai hibát követett el elhamarkodott bejegyzésével.

Cioloș késő délután már mentegetőzésbe kezdett, továbbra is felemlegetve, hogy milyen korrupt hely Magyarország, visszaszólt Kelemen Hunornak, továbbá kijelentette, hogy csak neki van igaza. A kár azonban már megtörtént, saját Facebook oldalán a rajongói is zúgolódásba kezdtek. Sokan megjegyezték, hogy lehet, hogy az Orbán-kormány korrupt, de jobban örülnének, ha Cioloș a romániai, minden határt átlépő korrupcióval foglalkozna. Mások finomabb, vagy éppen durvább hangot megütve Cioloș mentális képességeit vonták kétségbe.

Cioloș nem csupán magyargyűlöletből támadja Magyarországot. Az USR-PLUS szélsőliberális párt hamarosan elnököt választ, Cioloș pedig saját politikai súlyát próbálta demonstrálni pártja felé, a jelek szerint elég sikertelenül. Az USR-PLUS miniszterei a kormánykoalícióban elég népszerűtlenek, botrányt botrányra halmoznak, és a közvélemény előtt az sem titok, hogy a párton belüli intrikák mozgatórúgója maga Dacian Cioloș.

forrás itthon.ma

Ajánlott Cikkek