Hírek

Az USA az Ukrajnának szánt tarackok nagy részét már leszállította

A Pentagon közölte, hogy a beígért szállítmány 80%-át leszállította annak a kontingensnek, ami összesen 90 darab M177-es 155 mm-es vontatott tarackot jelent, a hozzájuk tartozó vontatójárművekkel együtt (M113).

Borítóképen: Hasonló: Az amerikai tengerészgyalogság egy M-198 155 mm-es tarackja az iraki Fallujdzsára lőtt a második falludzsai csata során (forrás: Ezt a képet az Egyesült Államok tengerészgyalogsága adta ki, közkincs, commons.wikimedia.org) A kép illusztráció

Azt persze nem tudni, hogy a leszállítás ebben az esetben mit jelent, mert sem azt nem tudjuk, hogy adott esetben a napokban végrehajtott orosz precíziós rakétatámadásoknak mennyi vált áldozatává, és azt sem tudjuk, hogy milyen nehézséget jelent a szállítás Ukrajnában, hiszen a vasúti infrastruktúra komoly károkat szenvedett… Egyébként meg kell jegyezni, hogy elég gyorsan lezavarták az ügyet, hiszen alig több, mint tíz napja jelentették be a szállításokat.Persze az lehet, hogy a logisztikai előkészítés már javában zajlott… Például a támogatás megszavazása előtt!

A 90 egységből tehát 70 megérkezett Ukrajnába, elvileg a kiképzést is megkapták az ukrán katonák, Ráadásul a 140 ezer darab 155 mm-es lőszer felét is elküldték már Ukrajnába.

A Pentagon egy georgiai támaszponton közzétett egy videót, amelyen az M113-as páncélosok láthatók

Érdemes idézni a videó alatt található bejegyzést:

„Washington Ukrajnának nyújtott segélycsomagja 200 öregedő M113-ast tartalmaz. Az úgynevezett vietnami háborús csatataxi az 1960-as évek óta áll szolgálatban az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel.”

Ajánlott Cikkek