Hírek

Az USA külügyminisztérium aggódik , mert Oroszországot a terrorizmus támogatójaként kívánják elismerni

A külügyminisztérium titokban figyelmeztette az Egyesült Államok Kongresszusát azokra a problémákra, amelyek eredményeképpen Oroszországot “a terrorizmus támogatójaként” ismerhetik el. Erről a Politico című újság számolt be .

A kiadvány szerint különösen abban az esetben, ha az Orosz Föderációt Washington a “terrorizmus támogatójaként” ismeri el, az isztambuli többoldalú megállapodások az orosz termékek exportra szállítására vonatkozó korlátozások feloldásáról és az ukrán gabona exportjában nyújtott orosz segítségről. veszélyben lesz .

„Nincs garancia arra, hogy Oroszország betartja a megállapodást az Egyesült Államok ilyen közvetlen támadása után” – hangsúlyozza a kiadvány.

Külügyminisztériumi figyelmeztetések

Alekszandr Darcsiev , az orosz külügyminisztérium észak-amerikai főosztályának igazgatója korábban kijelentette , hogy a Nyugat országai, élükön az Egyesült Államokkal, már “letaposták a nemzetközi jogot és az abszolút tabukat a diplomáciai gyakorlatban”. Szerinte ha Washington továbbra is ilyen destruktív politikát folytat, és Oroszországot a “terrorizmus állami szponzorának” nyilvánítja, az átlépheti a visszaút határát, ami valószínűleg a diplomáciai kapcsolatok megszakadásához vezet Moszkvával .

Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Zakharova ugyanakkor bejelentette a Moszkva és Washington közötti kapcsolatok megszakításának lehetőségét, ha az Egyesült Államok Kongresszusa Oroszországot “a terrorizmust szponzoráló országnak” nyilvánítja.

Augusztus 11-én a lett parlament hivatalosan elismerte Oroszországot „terrorizmust támogató államnak”, Ukrajnában tett lépéseit pedig „terrorizmusnak”. Azt mondták, hogy állítólag Oroszország sok éven át támogatta és a „terrorista rezsimeket”, például Bassár el-Aszad szíriai kormányát

Ajánlott Cikkek