Vélemény Vélemény-cikkeink

„Az USA próbálja elszigetelni a kormányfőt, ám az már annyira elvadult…”

…, hogy nem érdekli a diplomáciai fricska. – írja a Népszava online kiadása a Politicot idézve. A címben arra utal, hogy Biden nem hívta meg a magyar miniszterelnököt a most zajló washingtoni demokrácia konferenciára. Magyarországon kívül minden uniós ország vezetője megkapta a meghívót, ezért a Politico értékelése, miszerint ez „fricska”. Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani, a történet mindössze annyi, hogy jó magyar szokás szerint nem jelenünk meg a buliban, amire nem hívtak meg. Ennyi. De van itt más is!

Borítóképen: Világ proletárjai, egyesüljetek! (forrás: pestisracok.hu)

Öngólnak, meg a felkészültség hiányának nevezik sportberkekben, a politikai térben pedig laza csúsztatásnak. Nézzünk egy, a Politico-tól átvett idézetet:

„Persze hogy Washington az orrára koppintott, az már nem okvetlenül meglepetés, hiszen évek óta kap a fejére, amiért elhallgattatja a sajtót…”

Szegény üldözött sajtó… Kénytelen a sajtóban (értsd: nyilvánosan) azzal sajnáltatni magát, hogy őt itt kérem szépen elnyomják! Életszerű, nem? Kicsit sem! Ellenben végtelenül képmutató, és nem kicsit demagóg.

Van ez így, lapozzunk! A cikk ezután a szokott mantrát tolja, miszerint a nemi kisebbségek pontosan ugyanolyan elnyomásban részesülnek, mint a sajtó. Szegények, ők tényleg el vannak nyomva, mert míg 18 éves kor alatt a család határozza meg, hogy miként is kezeli a kérdést, addig a Népszavát minden írástudó elolvashatja – már amennyiben kíváncsi rá…

„Viszont hogy nem lehet jelen az amerikai elnök által kezdeményezett fórumon, az találgatásokhoz vezetett, mármint hogy mit akar elérni ily módon az USA, és hogy ez-e a legjobb módszer.”

Ezt egyfajta szankciónak szánta Biden, de – mint azt immár majdnem végtelen számú esetben láttuk! – a szankciók nem hatásosak, sőt gyakran önmaguk ellen hatnak, arra viszont kiválóan alkalmasak, hogy emberek tömegeit elszegényítsék! Gratulálunk, Washington ezredszer is feltalálta azt az eszközt, amit két próbálkozás után el kellett volna vetnie!

Gondoljunk csak bele; talán az az elvárás, hogy – mint az ukrán bohóckormány… – a magyar miniszterelnök is könyörögjön a bebocsáttatásért, vagy talán az, hogy ha vele ellenségesek, akkor majd szívesebben barátkozik?

Ezek az emberek hol tanultak? Mit tudnak az egyén és a társadalom lélektanáról? Mit gondolnak arról – miközben az árvák és elesettek védelmezőjének mutatják magukat… -, hogy a világ csendőreként valójában elnyomóként vannak jelent a világ szinte minden pontján? Ahol meg nem, azt támadják… Megadjuk a választ;

A rendezvény egy olyan összejövetel, hogy Washington alkalomról alkalomra jelzi, hogy ki ivott szépen a poharából, és ki ült szépen az iskolapadba.

Akinek meg van némi egyéni elképzelése, és nem esik hasra a katedrán szundikáló Biden tanárútól, annak fel is út, le is út, mehet, amerre akar! Csakhogy nem vesznek figyelembe egy igen komoly tényt;

Ma már nem az Egyesült Államok az egyetlen megoldás a kisebb államok számára ahhoz, hogy érvényesüljenek nemzetközi szinten!

És pont ez a „feledékenység”, valamint az ehhez járuló felsőbbrendűséget sugalló kommunikáció, és a kifejezett agresszió az, ami egyre-másra abba az irányba mozdít el országokat, hogy mindezt a képmutatást elutasítsa! Csak példaként; Oroszország esetében máris megy a riogatás, hogy saját területén katonai mozgásokat végez, miközben az Egyesült Államok hol bevonul, hol kivonul a világ szinte bármely tetszőleges pontján…

„Nyugodtan választás elé lehetett volna állítani Orbánt, hogy kivel van: a NATO-val és a demokratikus közösséggel, vagy netán Moszkvához és Pekinghez kívánja kötni a nemzet sorsát.”

Nos, ez itt az ordas hazugság alfája és ómegája! A világ – ezek szerint! – fekete-fehér, vagy itt vagy, vagy ott vagy, de olyan nincs, hogy az oroszoktól kell az energiahordozó, nyugatról kell a tőke, mert nekünk meg itt van a gógyink?

A világ – és ezt pontosan a szivárványszín átverés sulykolja, de álságosan… – nem fekete-fehér, ugye még a szürkének is ötven árnyalata van állítólag, és akkor most jön ez a dolog, hogy vagy fekete vagy, vagy fehér…

Úristen, mit szól ehhez a BLM közösség? Vagy az LMBTQ! Bele se merünk gondolni! De komolyra fordítva a szót; a pragmatikus (értsd: ész alapú) megközelítés ördögtől való a Nyugat szerint, mindenek felett áll az érzelmi megközelítés, még akkor is, ha ebből olyan, egymásnak ellentmondó dolgok születnek, mint hogy;

Magyarország szemére vetik, hogy nem fekete-fehérben gondolkodik, és azt is, hogy fekete-fehérben gondolkodik!

Kicsit sem kedves Hölgyeim és Uraim! (igen, léteznek nemek, h..gyagúak!) Döntsük el végre mit szeretnénk, a kettős mércét pedig tegyük már el végre, és tessenek erőt venni magukon, hogy felkészüljenek egy érdemi vitára a vagdalkozás helyett! Nem nagy dolog, másnak megy…

Ajánlott Cikkek