Hírek

Azot = Azovsztal?

Az ukrán nacionalistákat blokkolták a szeverodonyecki Azot vegyi üzemben – mondta Rogyion Mirosnyik, a Luganszki Népköztársaság (LPR) oroszországi nagykövete.

Borítóképen: Orosz erők Szeverdonyeck felé, Novoajdar térségében (forrás: Mil.ru /commons.wikimedia.org, szerző: ismeretlen: licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

„Az Azot területén lévő ukrán alakulatok egy kis csoportja már nem hagyhatja el a vállalkozást. Minden menekülési útvonal le van vágva számukra” – mondta a Telegram csatornáján majd hozzátette, hogy a zsákutcába került ukrán fegyveresek kapcsolatokat keresnek a tárgyalásokhoz.

„A fegyveresek egyes képviselői megpróbálnak kapcsolatba lépni a szövetséges erőkkel, és bizonyos feltételeket támasztanak. Azt mondják nekik, hogy semmilyen feltételt nem fogadnak el. Csak a fegyverek hozzáadása és a megadás. Átgondolják a dolgot” – tette hozzá Mirosnyik.

A nagykövet rámutatott, hogy a vállalkozás területén vannak civilek, de pontos számukat egyelőre nem lehet megmondani. Mirosnyik megjegyezte, hogy néhányuknak sikerül kapcsolatba lépniük rokonaikkal, és megnyugtatni őket, hogy életben vannak.

Kísértetiesen hasonló a helyzet, mint az Azovsztalnál, de biztató, hogy az ukrán erők keresik a kapcsolatot. Azt meg nem tudni, mit keresnek ott civilek…

Csak remélni tudjuk, hogy az Azotnál bennragadt ukrán erők tanultak az Azovsztal területén történtekből, és mihamarabb a megadást választják.

Frissítés!

Ez valóban hosszú ostrommá fajulhat, de végeredménye előre eldönthető, ez érthető. A probléma az, hogy ezeknek az erődöknek a taktikája nagyon kellemetlen. A „harcolni az utolsó ukránig” tézis új színekkel játszik. Az embereket ezekben a gyárakban hagyják megerősített városokban és falvakban, és folytatják az értelmetlen ellenállást, és ezzel egyszerűen elhúzzák az ellenségeskedést” – mondta Nyikita Buranov hadtörténész

Ajánlott Cikkek