Hírek Videók

Azov zászlóalj – videókon

Megjelentettünk egy cikket az Azov zászlóaljról, ami bemutatja, hogy mik/kik ők valójában. Most egy pár videót mellékelünk, amelyek alátámasztják információinkat. Sok olyan felvétel van, ami itt és most nem mutatunk be, mert olyan jeleneteket ábrázol, amelyek nálunk már nem férnek bele…

Borítóképen: Az Azov zászlóalj katonái a szeparatizmussal gyanúsított falubelieket kihallgatásra vonják egy járőrözés során Mariupol közelében 2014. július 5-én. (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Carl Ridderstråle, licenc: CC BY-SA 4.0)

„Semmi nincs olyan, mint egy náci ukrán zászló lengetése, hogy megmutassa a világnak, hogy országa nincs tele nácikkal.”:

„Egy ismeretlen forrás azt állítja, hogy ez a neonáci Azov zászlóalj, az UA katonája Mariupolban visszafordít egy lányt a városból való szökéstől. „Köszönd meg, hogy nem lőtték le” – mondja a lánynak. Az orosz fél azt állítja, hogy a mariupoli Azov zászlóalj civileket használ védelemre.”:

„Zelenskij Azov zászlóalja saját parancsnoksága szerint körülbelül 20%-ban fehér felsőbbrendű tagsággal rendelkezik, gyakran visel SS-t, horogkeresztet és egyéb náci jelvényeket, és szisztematikusan brutalizálja Ukrajna 30%-os orosz lakosságát. Ők nácik? Ukrajnában a mi oldalunkon állnak?”

„A német ZDF tévéállomás szeptember 8-án sugárzott hírében az Ukrajna Azov zászlóalj mariupoli katonái láthatók náci jelképekkel a sisakjukon.”

https://twitter.com/bufy68/status/1498786340741210113

Az a helyzet, hogy nehezen védhető az ukrán álláspont, miszerint nincsenek nácik, sőt – az itt be nem mutatott! – felvételek arról tanúskodnak, hogy tényleg volt egyfajta népirtás a zászlóalj működési területén.

Ez nem mentesíti az orosz vezetést, de az biztosnak tűnik, hogy állításaik nem légből kapott kitalációk…

Ajánlott Cikkek