Hírek

Azovsztal: „Ne repüljön át egy légy se!”

Vlagyimir Putyin orosz elnök Szergej Sojgu védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésen felszólította a mariupoli Azovsztal ipari övezet blokkolását, hogy “Légy ne repüljön ki”. Az orosz elnök nem tartja megfelelő stratégiának az ipari övezet lerohanását, ami jól védhető, ezért a támadók aránytalanul nagy veszteséget szenvednének, nem is beszélve arról, hogy a többszöri ultimátum ellenére a bent maradók utolsó emberéig kellene harcolni… És állítólag civilek is vannak.

Borítóképen: Azovsztal, kilátás a nagyolvasztóra – 2012 (forrás: ru.wikipedia.org, szerző: Odessza, licenc: CC BY SA 3.0) A kép illusztráció

Utóbbiak természetesen az ukrán állítások szerint az oroszok elől menekülnek, az oroszok szerint pedig a náci Azov tartja őket fogva, emberi pajzsként használva őket. Nos, ennek a nézetkülönbségnek se ma fognak a végéra pontot tenni…

„Az ipari övezet tervezett lerohanását nem tartom megfelelőnek, elrendelem annak törlését. Ez az a helyzet, amikor gondolnunk kell – vagyis mindig, de ebben az esetben még inkább – katonáink, tisztjeink életének és egészségének megőrzésére. Nem kell bemászni ezekbe a katakombákba, és a föld alá kúszni ezeken az ipari létesítményeken keresztül. Zárd le ezt az ipari zónát, hogy ne repüljön át egy légy se” – hangzott Putyin utasítása.

Sojgu pedig arról számolt be az elnöknek, hogy az ukrán harcosokat biztonságosan blokkolták az erőmű területét.

„Ma egész Mariupol az orosz hadsereg és a Donyecki Népköztársaság népi milíciájának ellenőrzése alatt áll, és az Azovsztal üzem területét, ahol a nacionalisták és külföldi zsoldosok maradványai helyezkednek el, biztonságosan blokkoltuk” – mondta.

Már látjuk is a főcímeket, hogy Putyin milyen embertelen módszerhez folyamodik, hiszen így akár az éhenhalás is veszélyeztetheti a bent lévőket. Pedig éppen az lenne az embertelen, ha tovább folyna az öldöklés – abban garantáltan többen halnának meg!

Háborús helyzet van, ilyen témákban pedig a belvárosi hipszterek píszí nyavalygása nem mérvadó!

Véleményünk szerint egyébként egy idő után kénytelenek lesznek előbújni a bent maradtak, az Azovnak meg egyetlen feladata van – az emberség jegyében! -, méghozzá az, hogy a civileket juttassák ki a körbezárt területről. Ez nem az ő háborújuk, vagy ha ezeknek a civileknek van félnivalójuk az oroszoktól, akkor nem is biztos, hogy civilek, csak éppen nem katonaruha van rajtuk…

Minden esetre, az egyáltalán nem tűnik hitelesnek, hogy vannak olyanok, akik inkább maradnak civilként – ezen ajánljuk, hogy gondolkodjon el mindenki!

Ajánlott Cikkek