Hírek

Azt írják, hogy „ Szélsőjobbos álmokat dédelgetnek a menekülttaszítóvá vált dán szocdemek”

Ó, úgy tűnik, a dán szocdemek elkövetik az ősbűnt! És mi az? A gondolkodás… Valamiért (ugyan miért is?) a dánoknak elegük lett abból a felfordulásból, amit a munkaerőpiactól kezdve, a szociális ellátásokig, a közbiztonságtól a bűncselekményekig a migránsok okoznak. Ezek közül – mondanunk sem kell! – a munkaerőpiac a legkisebb téma, mert ott bizony nem az a jellemző, hogy a bevándorlók kiszorítsák az eddig is az országban dolgozókat a munkahelyekről. Hogy is ne! Nem maradna idő garázdálkodna, ha dolgoznának! De nézzük, mi az a rettenet, amit egy cikk szerint elkövetnek a dánok.

Borítóképen:

A történet ott kezdődött, hogy Inger Stojberg ex-minisztert két hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az ok pedig nem volt más, mint hogy Stojberg 2016-ban bevándorlásügyi miniszterként elrendelte azon menedékkérő párok szétválasztását, ahol az egyik fél (zömmel a nő) 18 éven aluli volt.

Az illetékes különleges bíróság érvelése szerint a volt tárcavezető ezzel megsértette az Európai Emberi Jogi Konvenciót.

Stojberg azzal védekezett, hogy Dániában 8 éves kor alatt nem köthető házasság, és ő intézkedésével (23 olyan bevándorló párról szólt, akiknél csekély volt a korkülönbség, és miniszteri utasításra elválasztották őket) azokat a lányokat igyekezett megvédeni, akiket akaratuk ellenére házasítottak ki, jellemzően a kérő pénzéért cserébe.

Ez pedig egyfajta emberkereskedelem, hiszen pénzért adják-veszik a lányokat. Az lehet, hogy ez egyes muzulmán országokban szokásban van, de Európában kifejezetten tilos!

De ezzel nem foglalkozott a bíróság, hanem érvelésében azért marasztalta el az egykori tárcavezetőt, mert nem vizsgálták meg egyedileg az eseteket… Igen, ez nem feltétlen helyes, ugyanakkor vegyük észre, hogy ezek a párok Dániában jogsértő módon éltek együtt, házasságban, ami ugye 18 éves kor alatt tiltott…

„Nemcsak én vesztettem ma, hanem a dán értékek is. El szeretném mondani, ha azzal a ténnyel kellett volna együtt élnem, hogy nem védtem meg ezeket a lányokat, az rosszabb lett volna, mint ez [az ítélet]”

A miniszter ügye ezzel nem ért véget, a dán parlament a bírósági döntést követő héten felfüggesztette a mentelmi jogát, majd megfosztotta képviselői pozíciójától. Volt pártja, a jobbközép Liberális Párt képviselői is ellene szavaztak, a populista jobboldal (a Dán Néppárt és az Új Jobboldal) képviselői álltak csak mellé. Régi pártjából ki is lépett azóta.

A bevándorlási jogszabályai a 2015-ben kirobbant menekültválság óta példátlan módon szigorodtak. A dán társadalom befogadáshoz való hozzáállása is gyökeresen átalakult az utóbbi fél évtizedben.

Ez elég faramuci ügy, de azt is írják, hogy;

„A szociáldemokrata kormány követi a közhangulatot, a helyhatóságoknak megengedik, hogy a magasabban képzett embereket előnyben részesítsék lakáskiadások esetén. Az indok a párhuzamos társadalmak, a beilleszkedni nem akaró lakótömbök kialakulásának megelőzése. Mindenesetre a zéró menedékkérőre törekvő dán kormánypolitikát az oslói központú Békekutató Intézet (PRIO) is bírálta blogjában. A PRIO blogja felidézi azt a tavaszi jogszabályt is, ami Ausztrália sokak által elítélt példáját követve harmadik országokba szervezi ki a menedékkérést (Ruandával már kötöttek is megállapodást). Magyarul: aki Dániába jön menekültként, azt egyből kipaterolják az országból, hogy máshol bírálják el a kérelmét, addig se legyen dán földön.”

Talán nem büntetni kellene, hanem megvizsgálni, hogy a kormány miért nem megy szembe saját választóival! Ez ugye alapvető feladata, hiszen egy kormány nem harcolhat a polgárok ellen, de úgy tűnik, ez a baloldalon egyáltalán nem értelemszerű dolog!

Sajnos igaza van Markus Södernek, amikor azt mondja, hogy;

„A baloldal nem meggyőzni, hanem átnevelni akar.”

A dánok pedig felismerték, hogy a bevándorlás csakis akkor fordítható a javukra, ha képesek integrálni a befogadottakat, mert ellenkező esetben a bevándorlás tönkre teszi a társadalmat. Hogy ez a felismerés miért büntetendő/üldözendő, az nem igazán érthető…

Cikkünkben a 24.hu cikkét idéztük.

Ajánlott Cikkek